lördag, augusti 28, 2010

Snygga skylten

Jag har fotat den här skylten förut, och också lagt upp den här, och nu gör jag det igen. Jag har passerat den, både gåendes och åkandes, i hela mitt liv. Jag gillar den. Den är snygg, tycker jag.


---
Läs även andra bloggares åsikter om

9 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag håller med. Det finns alldeles för få läckra skyltar numera. I Ystad finns några .., en tillhörde blomsteraffären Jenny Ekblad, men den är tyvärr nedlagd numera och säkerligen skylten också.

Johnny sa...

Elisabet: Undras vars alla snygga skyltar tar vägen när saker läggs ner.

Karin på FOX sa...

Fin skylt. Jag har just nu som kvällslektyr, Allt i hemmet från 50-talet, med många roliga och vackra annonser. Typografin var så elegant då. Och namnen på företagen så "moderna" och USA-inspirerade. I vårt grannskap hade vi en sybehörsaffär vars namn var Shop-butiken, till min Engelska-magisters stora irritation. Han hade det som exempel på vad en tautologi är. Neonskylten till Shop-butiken var dock lika elegant som ditt exempel.
Ordverifieringen till denna kommentar: comel.... rätt passande.

P-E Fronning sa...

Visst f*n är den snygg! Bra dokumenterat.

Elisabeth: Är det här en av skyltarna du tänker på?

ab sa...

Det är så gulligt med den där (riktiga) elsladden som kommer ut ur väggen.

Johnny sa...

KpF: Shop-butiken var ju grymt roligt. :D Och tack för att du fick mig att ta reda på vad tautologi är för något. På mig känns det som att tautologier är nåt man inte bör göra sig skyldigt till, ungefär som sär skrivningar. En vanligt använd tautologi, läste jag, är CD-skiva.

p-e: Fan vilken snygg kaffekopp!! Såna skyltar borde inte få kasseras, utan borde hamna på typ ett kungliga biblioteket för skyltar.

ab: Och vilken iakttagelseförmåga från dig. Kopplingen (sic!) mellan den och skylten gjorde jag inte alls.

P-E Fronning sa...

Ja den är trevlig! :)

Anonym sa...

De har glömt "ias" med i skylten.

Johnny sa...

anonym: Haha. :)