måndag, augusti 30, 2010

Sockerbitar och tänder

Jag har varit hos tandläkaren idag. Jag kommer att gå dit rätt ofta framöver. Jag har slarvat med att gå de senaste åren, så nu kommer allt i en klump. En stor klump pengar kommer det att kosta, och jag har tagit ett litet lån till det.

Idag var det utdragning av en allra längst bak i underkäken-tand. Den var så pass paj att det var bäst. Komplicerad utdragning, dessutom = dyrare, tror jag.

Nåväl, när jag blev inropad passerade jag en monter där saker och dess omräkningar i sockerbitar var utställda. Rätt intressant, så snabbt upp med kameran. Det blev väl inte sådär jätteskarpt, men öppnar man upp bilderna ser man nog ändå.


Det tandläkaren är ute efter är nog att varna för att en massa socker är dåligt för tänderna, men jag tyckte det var intressant ur kolhydratsynpunkt.

Ja nu sitter jag här framför datorn. Jag hade tänkt hitta på ett och annat idag, bland annat lite gåing, men min tandläkare, Herr Hormotzi, har beordrat lugn och vila. Så nu sitter jag här, med käkarna ihopbitna över ett par tussar. Jag fick såret sytt förresten, och det var ovanligt tyckte jag.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Toppen! Detta ska jag skriva ut och ha på kylskåpsdörren!

Sånt här berättade sonen om att dom fick ta del av i hemkunskapen på gymnasiet eller om det var i högstadiet? Det var det nog.
Så himla bra.

Johnny sa...

Elisabet: Vad bra. :)

Tekrånglat sa...

Hmmmm, är dina dåliga tänder ett straff för du slutat snusa?
Min tandl varnade för att sluta, skulle bli tandras i käften för mej då.
De där sockerhögarna är verkligen pedagogiska.

Johnny sa...

Tekrånglat: Nä, mina dåliga/håliga tänder kommer sig av att det har dämt upp. Jag har inte gått regelbundet, utan bara sprungit till jourtandläkarn när det har blitt tandvärk.

Peace in mind sa...

Jag måste säga VUXENPOÄNG på det. Jag gjorde min läxa i våras...

Johnny sa...

Pim: Bra gjort. Fast vuxenpoängen man tjänar in genom att gå till tandläkarn är ganska trist intjänade sådana.