söndag, augusti 29, 2010

En tvåtimmars

Jag äter på tok för mycket vitt bröd. Och dricker för mycket lättöl. Äter för mycket godis. Undras om mina promenader uppväger åtminstone något. Idag gick jag en tvåtimmars. Plåtade mig vägen fram.


De är inte längre tjänliga som människoföda, dessa äpplen, men ändå väldigt fina att se på.


Ett dagis, eller nåt liknande. Vilken fin lekhäst. Verkar vara av trä.


Jag skuttade över staketet. Undras om nån såg mig. Ville kolla närmare på hästen. Javisst, av trä.


Gick vidare. Det glittrade nedtill på ett berg. Det glänste som av slem. Fint på nåt vis. Det var vatten som trängde fram.


Jag kom fram till min gamla badplats, den jag nyttjade som barn. Jag såg burkar i en buske, öl och surströmmingsburkar.


I närheten av burkarna hade någon lagt ett träd så att det bildade en liten spång. Var det en gå på lina-stång? En toalett? En toalett tillverkad till surströmmingsfesten? Jag gick närmare.


Precis under det som jag nu förstod var en toalettstång låg en trosa eller om det var en kalsong. Och en bit ifrån en liknande textilie. Dessa har fått agera toapapper, tänkte jag, och såg vid det här laget surströmmingsskivan framför mig. Ja vafan - nåt ska man ju fundera över när man är ute och går.


En bit bort. Trots att det fortfarande är augusti är det alldeles folktomt. Det är kylan. I teorin skulle detta ställe kunna vara fullt av solbadande medelålders kvinnor, för detta är deras ställe.


Och detta är barnfamiljernas ställe. Alldeles tomt även här. Jag funderade flyktigt på att ta ett dopp, men flyktig som den tanken var blåste den bort i den lätta eftermiddagsbrisen.


Jag följde vattenbrynet en bit bort, och hamnade uppe på klipporna vid medelålders kvinno-stället igen. En stor fisk låg upphasad på klippan. Säkert 30 centimeter lång. Undras varför fiskaren lät den vara.


Den här badplatsen, och förresten stora delar av Skogås och Trångsund, består av en bergsort som jag alltid har trott innehåller mycket järn. För den ser järnaktig ut, och den rostar.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Intressant det där med stången och din slutledningsförmåga .-)

Johnny sa...

Elisabet: Haha, jag kan ju också ha dragit helt fel slutsatser.

Elisabet sa...

Läser igen. (det gör jag ofta .. jag skummar igenom så fort första gången ..). Vad är det för godis du äter? Lösgodis?

Johnny sa...

Elisabet: Lösgodis, plockgodis. Mest skumgrejer. Och nån snickers också, då och då.