lördag, september 25, 2010

The blood of Jesus

Jag råkade på filmen när jag surfade runt. Jag stannade upp och tänkte att jag kan ju kolla lite på kul, för handlingen verkade vara sådär lagom knasig: "An atheist accidentally shoots his Baptist wife. She dies and goes to a crossroads, where the devil tries to lead her astray".
Det lustiga var att jag fastnade. Såg faktiskt hela filmen, hur knäppt det än låter. Den är amatörmässig - till och med för sin tid (1941) - på ett sätt som nästan verkar vara avsiktligt. Så är det naturligtvis inte, men det taffliga ger den nåt slags David Lynch-stuk, på nåt vis.
Det är svårt att förklara. Nåväl, filmen innehåller en massa skön musik , så jag laddade ner den (det riskfria behövde jag inte ens tänka på, för här handlar det ju om public domain). Det jag tänker göra är att först konvertera filmen till nåt ljudformat, medelst Format Factory. Sedan klipper jag bara ut låtarna med hjälp av Audacity. Och vips har jag ett skönt sound i lurarna när jag är ute och går.


(Läser du bloggen via tex Google Reader kan du nog inte se den inbäddade filmen, utan blir tvungen att gå till bloggposten)

"The Blood of Jesus (1941) is a classic example of the "race film" genre of films by African-American directors and casts". [hela texten här]
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

http://patricho.wordpress.com sa...

Måste hålla med om att musiken är ju fruktansvärt cool i denna film! sydstats gospel när den är som bäst!

Johnny sa...

patricho: Själv fick jag smak för sån musik efter att ha sett O Brother, Where Art Thou?.