onsdag, september 08, 2010

Dagen, kvällen och morgonen därpå

Igår, på förmiddagen, gick jag ut och gick - och fotade en skylt som hade tagit stryk av väder och vind och tid. Sen bloggade jag om skylten. Starka och fina färger så dags. Senare, på kvällen, gick jag ut ännu en gång, och fotade även då en skylt. Snyggt sliten var den med, och vid det här laget börjar jag känna mig som kommunens officiella skyltinventerare.Brist på ljus tar bort färger, så kvällsbilderna blir lite mer urlakade. Och urlakad, det var verkligen den här flaggan som satt på någons balkong. Det är en svensk flagga, men den höll sakta men säkert på att bli finsk. Vilka partier tar upp den smygande finskifiseringen av våra flaggor?På kväll föll natt, och därpå blev det morgon och dags att gå till jobbet. Ah! Så här års är det verkligen dimmigt på ett snyggt vis. Allt dämpas, både ljus och färger och ljud, och det är nästan så att man väntar sig att få höra en lom på avstånd.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men näe. En inverterad finsk flagga i så fall - deras är ju vit med blått kors. Inte blå med vitt kors. :)

nef sa...

Precis. Blå med vitt skandinaviskt kors är ju Shetlandsöarna. :)

Johnny sa...

Mia*/nef: Det känns lite som att ni har nåt att anmärka på min allmänbildning. :D

Anonym sa...

Haha. Jamenvisst, jag och nef har en tendens att hugga på samma saker. Fast hon tar det ofta ett steg längre än jag skulle ha gjort. Jag bugar! :)

Men vet du... för min del handlar det inte alls överhuvudtaget om din allmänbildning (även om jag förstår att det kan kännas så för dig!) utan enbart om att rätt ska vara rätt. Felaktigheter skär i ögon och själ, vare sig det handlar om fakta eller språk. Jag kan inte hjälpa det, bara är sådan. Kanske inte för inte jag jobbar som programmerare...

Johnny sa...

Mia*: Haha. Jag håller med om att rätt ska vara rätt. Men jag låter´t ligga kvar i alla fall. Det är kul att ha fel och att vara klantig ibland (eftersom det händer så¨sällan :D ).