söndag, september 26, 2010

Grovsopor - och några bilder

Jag filmade några sekunder på folk som slängde sina grovsopor. På nåt vis kändes synen både komisk och tragisk på samma gång. Fan vet varför egentligen, men så kändes det.Jag tog några kort också.


Det finns ungdomsgäng i Skogås. Förmodligen är de livsfarliga. Jag höll mig på betryggande avstånd.


Den här bilden tog jag idag. Nu börjas det.


Man skulle ju kunna tro att gult taktegel på ett gult hus ser fult ut. Det gör det inte, tvärtom faktiskt.


Ja, även i dig är hon chär - om du är kile det vill säga.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

19 kommentarer:

Anna sa...

Iallafall om du är kile.

Karin på FOX sa...

Fin godisblandning.

Ungdomarna kanske inte är så farliga som de ser ut. Jag kommer ihåg en nattvandring med föräldrar på stan när min son gick i högstadiet. Föräldrarna ängsligt i flock. Jag får syn på min son och några kompisar på en soffa vid busshålplatsen och går fram och snackar lite. Fick en kommentar från en annan förälder: Å, att du vågade gå fram till dom!

Sopstation är svenskarnas nya helgnöje. Det är där man träffar grannar nuförtiden. Sorgligt men sant. Min morfar skulle förfärats av slöseriet.

Johnny sa...

Anna: Ja just det. :) Jag ändrar.

Karin: Detta gäng var inte så farliga, mest rörande. Förut, förresten, när inte bloggade som stationsvakt utan jobbade som stationsvakt, då var jag tvungen att hålla på med gäng stup i kvarten, och ibland slåss också. :(

Lotten sa...

Den där kälekslapen är underbar och fantastisk. (Även om jag hoppas att Jesmine slipper se den.)

Johnny sa...

Lotten: Ja visst var den fin. :)

Ulrika sa...

Men inte är det väl snö..??

Johnny sa...

Ulrika: Jo (skrap från en ishall). :)

Ulrika sa...

Haha! Tänkte väl! Det har ju inte ens snöat här uppe än ju. =)

Johnny sa...

Ulrika: Men om nån månad så. ....Usch!

Ulrika sa...

Jag är beredd på snö vilken dags om helst nu. Förra året kom vintern i början av oktober. 40 cm snö direkt, POFF bara. Sedan var det stadig vinter till slutet av april eller så...

Johnny sa...

Ulrika: Det låter inget vidare. Flytta söderut.

Anonym sa...

Folk som inte har bil, då? Hur gör de sig av med sina grovsopor? Vad räknas till grovsopor, förresten, de i videon ser ut att kasta typ flaskor och småskräp. Finns det inte sophämtning längre? (yrsäkta en ytlandssvensks enfald i frågan)

Johnny sa...

matilda: En sån där sopstation är som ett stort självplock - fast tvärtom, så att säga. Folk sorterar som fan och de som sorterar fel får sura blickar från de andra. De som inte har bil - som jag till exempel - får vackert titta på bara.

Anonym sa...

Tack, men jag fattar fortfarande inte. Om man inte har bil så man kan åka till sopstationen, var gör man då av sina sopor?

Johnny sa...

matilda: I anslutning till ens eget hus finns ju grovsoprum. Dessa skulle vara rena guldgruvorna för en sakletare som jag - om inte vissa människor envisas med att slänga matavfall där.

Anonym sa...

Okej, då förstår jag. Men ingenting är längre "ju" för mig, jag har varit borta för länge och så mycket har ändrats att jag inte längre tar något för självklart.

Jag bor i hyreshus här i Sydney, men vi har inget grovsoprum. Det sker insamling två gånger om året, då gäller det att passa på, eller så får man åka till tippen själv.

Johnny sa...

Matilda: Två gånger om året känns som sällan. Jag antar att folk tjuvdumpar prylar i skogen mellan hämt-gångerna.

Anonym sa...

Nej, smygdumpning är inget problem här, vad jag vet i alla fall.
De flesta har ju ändå bil. För oss övriga så räcker två gånger om året, märkligt nog, vi har ju sophämtning ändå, så glas och kartong och vanliga sopor blir man ju av med varje vecka.
Intressant ändå, med olika system.

Johnny sa...

matilda: Sverige kanske är mer av ett slit och släng-samhälle. Det känns så.