torsdag, september 30, 2010

Människor hitom fontänstrålen och ett ensamt fönster på en stor vägg

Det började med att jag promenerade. Efter ett tag började jag spatsera. När jag hade tröttnat på det satte jag igång att vandra. Jag kände mig strax klar med det också, och övergick till att ströva. Sedan spankulerade jag en stund. Sedan strosade jag. Sedan traskade jag. Sedan flanerade jag fram till en parkbänk och satte mig. Jag var trött efter allt gående, men inte så trött att jag inte orkade plåta några människor som hamnade framför mitt synfält.


När jag kände att jag hade suttit färdigt reste jag mig upp och knallade därifrån. Jag passerade en husvägg med ett väldigt ensamt fönster på.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Karin på FOX sa...

Din beskrivning av promenaden påminner mig om en jobbarkompis ur forntiden, Folke, som just blivit pappa till en son. Han snidade till en måttsticka att sätta på väggen. Ett alternativ till blyertsstreck på dörrkarmen. Där stod, ordningen minns jag inte, men ungefär så här: Klimp, knodd, parvel, gosse, grabb osv m.fl beteckningar beskrivande barnets tillväxt.

Johnny sa...

Karin: Det finns vissa ord jag av nån anledning har svårt för. Till exempel "Boss", i den mening det betyder skräp och sånt. Ett annat sånt ord är just "Knodd". :)

crex sa...

Snygga bilder. Det här utvecklar sig till värsta (i positiv bemärkelse) bildbloggen ...

Johnny sa...

crex: tack. Ja, efter att ha skrivit i sex år har orden tagit slut. Allt som återstår är bilder och synonymer. :)

pni sa...

Fontänserien är kul.

Johnny sa...

pni: Teman över huvud taget är rätt kul, har jag upptäckt. :)

Mira sa...

Du glömde att knalla! Pröva det också nästa gång! För övrigt måste jag hävda att jag uppskattar dina kringelikrokar!

Apropå boss och knodd... Boss hittar man på logen, fast vi sa bôs. Knodd är en sådan en sprigsjas som står i en handelsbod. Bodknodd. Hur bodknodd kommit att beskriva små battingar förstår jag inte riktigt. Fast jag måste säga att jag ändå gillar Folkes mätsticka...

Johnny sa...

Mira: "bôs", fan, det låter ju som typ en varelse ur Sagan om ringen. :)

Mira sa...

Nazgül...

Johnny sa...

Mira: Haha, just det ja.