onsdag, september 08, 2010

Saker jag såg på eftermiddagen idag


"Ambassade De France - Résidence", stod det på en plakett bredvid porten. Skulle tro att det betyder att här bor ambassadörsfamiljen. På själva porten, den tjocka trädörren, satt den här rätt snygga grejen. Om den fyller/fyllde någon funktion eller om den bara sitter där för att vara snygg vet jag dock inte.


Ett par skyltar. På den tiden de sattes upp - när det nu var - räknades de säkert som dussinskyltar bara. Nu när den här typen av skyltar inte längre är så vanliga tycker jag gott de kan räknas som ganska fina saker som bör bevaras.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Daniel sa...

Gillar också sådana äldre skyltar. Mycket bättre än dagens.

P-E Fronning sa...

Snygga grejor! Jag gillar också den här typen av gamla ljusskyltar och de är värda att dokumentera för deras dagar är räknade. En efter en försvinner de. Jag är dock nästan förvånad att det finns så pass många kvar. Oftast små oglamorösa verkstäder på bakgator. Nya ljusskyltar är nästan alltid hemska.

Elisabet sa...

Nu ska jag banne mig ge mig ut på skyltexpedition .-)

Återkommer när jag har hittat några fina.

Du kanske skulle börja med Dagens Skylt ...

Johnny sa...

Daniel: Egentligen krävs det nog inte mycket för att göra en snygg skylt. En plaslåda med lampa i bara. Och en dos smak och fantasi.

p-e: Där jag brukar knall, på Östermalm kring Karlaplan, verkar det finnas en del. Och säkert på Kungsholmen också. Och naturligtvis i småstäder.

Elisabet: Jag ska nog inte börja med något "dagens", för jag har alldeles för svårt att hålla min konsekvens. Men tillsammans borde vi nog få ihop några. Hoppas fler gör likadant. Det kanske finns nån bildpool på flickr?