fredag, november 05, 2010

Facebookbloggande och sånt

Jag kom att tänka på facebook nyss. Inte så konstigt kanske, för jag var precis därinne. Jag kom att tänka på att jag använder facebook mer och mer som en blogg nu för tiden. Faktiskt, som den här bloggen var när den var hyfsat ny.

När facebook kom gick jag med. Jag gick med i varenda grej som kom för några år sedan, men det blev sällan att jag gjorde mer än att bli medlem. Dessa saker föll för det mesta i glömska, och så var det med facebook också. Fram tills för nåt år sedan, när jag återupptog just facebook.

Förutom vissa statusuppdateringar lägger jag upp kul och eller intressanta saker där, sånt jag hittar på nätet och hos andra. Man skulle kunna säga att där lägger jag upp sånt som kanske förr skulle ha hamnat här.

Att det har blivit så - att vissa saker hamnar här och att vissa saker hamnar där - beror helt och hållet på att denna bloggen håller sig alldeles för fin för skräpiga länkar numera. Här ska allt vara konstnärlighet och svåra ord och sånt. Nån social samverkan med andra vill den här bloggen inte veta om. Närå, jag bara skojade.

Jag har även ett annat ställe där jag lägger upp saker som är kul och intressanta, nämligen mina delade objekt på Google Reader. Där hamnar också sånt som jag förr nog skulle ha bloggat om. Nå, färdigsnackat nu.
Min facebook
Mina delade objekt

---
Update (1/11-2011): Google Reader tar bort funktionen "Delade objekt".

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Twitter är något jag skaffade ett konto på men sög tillbaka den illa kvickt. Jag ids liksom inte.
Jag har å facebook och är med i ett träningsforum (funbeat) och har msn... men den har allt mer glömt att logga in mig på sedan jag slutade jobba natt. Jag kan sakna det pladder som uppstod med de kontakter jag hade där. Det var så lätt att slänga ut en fråga och får respons och nya infallsvinklar. Jag tex samläste böcker och höll diskussioner... Men men, var sak har sin tid.

Johnny sa...

pq: Twitter känns lite stressigt på nåt vis, tycker jag. msn har jag aldrig hållit på med. Jag tycker facebook är en bra medelväg.