fredag, november 05, 2010

Här vare sandsten

Den här skärmdumpen är från min facebook.Tja, ett uppdrag är ju ett uppdrag, även om man ber någon ge en det, eller om man ger det till sig själv. Sandsten var det alltså. Men ska jag gå och leta planlöst bara? tänkte jag. Nä, lite seriös skulle jag vara, fick jag för mig. Så jag googlade på "sandsten + hus + östermalm", och fick fram ett par träffar. En av träffarna skrev jag ut, och för att vara på säkra sidan skrev jag ut en karta så att jag skulle hitta dit smidigt.Jupp, det var inga svårigheter att hitta dit. Så knäppte jag igång kameran då, och direkt började batteri-indikatorn att blinka aggressivt. Klick, klick, klick - tre snabba kort från olika vinklar. Det som slog mig var att trots att stenen var sig ganska lik över hela synfältet på avstånd, så skiftade den ändå ordentligt i utseende beroende på hur nära jag stod, och från vilket håll jag tittade på den, och hur solen belös den. En rätt snygg sten.

På vägen tillbaks tyckte jag mig se sandsten överallt, men om det verkligen var sandsten jag såg vet jag i och för sig inte. Hur det nu är med den saken så hann jag med tre bilder till på en helt annan husvägg, innan kameran dog.

Sandsten?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Daniel sa...

Bild 1 och 2 ser ut som sandsten japp. Men resten är kalksten. Ordovisisk kalksten med ortoceratiter (strutarna). Men du klarade utmaningen med glans.

Johnny sa...

Daniel: Bra. Bild ett och två är fasaden på huset, och då stämmer ju det som stod på min utskrift. Bild tre trodde jag var sandsten också, för det liknade ju fronten rätt mycket - men det var faktiskt i porten den stenen satt.