söndag, november 07, 2010

Höstsöndagsförmiddag

Överst har vi Farsta Centrum. Jag var där idag för att möjligen köpa en vinterjacka. Men det blev ingen. De snygga var för dyra och de billiga för fula. Jag kanske renoverar min gamla militärrock istället. Det står en julgran mitt i centrum. Känns lite för tidigt.

Nederst har vi en trappa som leder upp till Farsta gård, en riktigt gammal gård. Trappan är snygg, helt enkelt, och det var bara därför jag plåtade den.

Och i mitten då, en video. Det är bara jag som knallar omkring. Pratar lite då och då, tittar på fåglar och tänker tankar. Men mest musik. Tre och en halv minut.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

Jenny sa...

Fina foton på ett förvintrigt Farsta.

Johnny sa...

Jenny: Tack. Ja det är verkligen fint runtikring Farsta.

Lensbabie sa...

Jag skulle laga lite mat men fastnade på ditt inlägg om gamla älskade Farsta. Nostalgin står som spön i backen. Å minnena regnar från himlen rakt ner i hjärtat.
När jag växte upp så fanns Martin Ohlsson i den byggnaden med träfasaden. I det vita huset till höger var Domus och som sig bör var Domusrestaurangen högst upp.
I fontänerna, de 4, rann det vatten på sommaren och på vintern brann det någon slags gasolflammor i toppen. Bakom korvmojen fanns också en damm. Över allt detta vakade Postiljonens blanka guldfärgade staty i ena hörnet av torget. I det andra hörnet var T-banan. Där hängde man en del. Det var tider det, eller nåt.
Roligt att se gamla fina Farsta igen. Det tackar jag extra för. :D
Ha en trevlig kväll :D

Johnny sa...

Lensbabie: Jag minns också - åtminstone delvis - det gamla Farsta. Men vad var "Kvickly" för något egentligen? Det minns jag icke.
http://tinyurl.com/kvickly

Lensbabie sa...

Nä det där med Kvickly måste ha varit före "min tid" i Farsta.
Vi flyttade dit 1965 och då var det Domus i det huset. Banken till vänster minns jag inte heller. Där var Martin Ohlsson. Detta känns som jag måste forska lite i. :D

Lensbabie sa...

Så här var det med Kvickly http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvickl

Johnny sa...

Lensbabie: Gör det (så slipper jag). :)