lördag, december 25, 2010

Juldagen

Juldag. Hemkommen från brorsan. Julmat. Vägde mig där, efter maten. Vägde 106,7. Ska väga högst 90. Måste göra nåt åt saken - ser ut som Jabba the Hutt. Från det ena till det andra: Tidigare idag var jag nere och handlade. I videohyllan, där de billiga filmerna finns, såg jag att Mulholland Drive fanns och var billig. Köpte'n. En femrutors snutt från den:Den är en av mina favoritfilmer. Jag fick en extern hårddisk av brorsan, och eftersom jag ändå sitter här och väntar på att allt möjligt förs över till den ska jag passa på att berätta vilka filmer jag har som favoriter. Jag har säkert gjort det flera gånger förr, men skitsamma. Här är de, i storlek på titlarna-ordning:


Det finns säkert några fler som ska med. Kanske nån Bergman, nån Fellini och/eller nån annan, men jag kommer inte på vilka just nu. Listan får duga, den ser rätt fin ut.

5 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Själv har jag bara en: Kellys Hjältar.

Go forts på dig!

Marianne Johansson sa...

vad uttrycker inte dessa båda ansikten - i relation till varandra...

Johnny sa...

pf: Den minns jag. Telly Savallas. Go forts. :)

Marianne: I filmen - Mulholland Drive - är det faktiskt rätt svårt att tyda vad de uttrycker. Personerna byter nämligen personlighet vid ett par tillfällen i filmen. Om du inte har sett den rekommenderar jag den. Lynch's bästa, enligt min åsikt.

Marianne Johansson sa...

jag har så gott som ingen filmerfarenhet - jag bara kollar på det här lilla du lägger ut här på din blogg johnny - och jag försöker tolka så gott jag kan - med den ringa erfarenhet jag har...

Johnny sa...

Marianne: Jag har rätt uselt minne. Bra på sätt och vis, för dåkan jag se om filmer med behållning. Detta gäller böcker också, förresten.