lördag, februari 19, 2011

Det våras för galningarnaMel Brooks-filmen "High Anxiety" från 1977, eller som den hette på svenska: "Det våras för galningarna". Jag vet inte om man i dagsläget skulle göra mer än att dra lite på munnen åt "Det våras"-filmerna. I mitt tycke är dock denna film den roligaste. Tror jag.

10 kommentarer:

Paradigm sa...

Man kan driva hur mycket som helst med den gamla klichén med en huvudperson som har ett handikapp, men The King's Speech vinner ändå bästa film. Säger något om hur dement juryn är. Black Swan borde vinna. Hade Natalie Portmans karaktär varit dyslektisk hade den säkert gjort det.

Den enda handikapp-film som inte känns fånig är nog Vertigo - som väl High Anxiety anspelar på?

Johnny sa...

Paradigm: Den gjorde det. "High Anxiety" är tydligen en synonym till Vertigo.

Marianne Johansson sa...

jag kom att tänka på uttrycket "from above"...

Johnny sa...

Marianne: Då kommer jag att tänka på uttrycket "von oben".

Marianne Johansson sa...

ja jag hoppas att du inte tycker att jag har en von oben attityd - det kanske kan verka så ibland - men min innersta önskan är faktiskt att i n t e vara sånn... (uttrycket 'from above' har jag hört dej johnny säga i 'efterord'...)

Johnny sa...

Marianne: Att jag skulle ha sagt så har jag glömt. Nej, du låter inte ett dugg 'von oben', men ibland kan man börja undra över andras, och oroa sig över sitt egna, kommenterande, för helt klart finns det risk för felsyftningar och missförstånd i detta korta format.

Marianne Johansson sa...

jag tror inte du har glömt det - jag har kollat allt som du lagt ut på din you tube channel och fört över sånt som jag tycker är intressant och värdefullt till min blogg - bland annat det som du benämner "Efterord" ...

Johnny sa...

Marianne: Det säger jag tack till, och känner mig smickrad. :)

Anna sa...

Älskar High Anxiety, men kan inte säga att den är bättre än Sheriffen, Hitler och Frankenstein. De är genialiska, allihop.

Johnny sa...

Anna: Frankenstein har jag liggande. Ska se'n vid tillfälle.