söndag, februari 20, 2011

En plats för kvadraterna

Jag har haft konto på flickr ända sedan Hedenhös - 2004. Men jag har aldrig varit särskilt intensiv i mitt foto-uppladdande dit, förutom i små perioder då och då. Till slut har det blivit en hel del bilder. Men alla bilder kan jag inte se längre, de ligger dolda nånstans, och detta beror på att jag kör med ett gratiskonto. Lite trist, men sånt e livet.

Det var aldrig något riktigt system över bilderna där. Det blir sällan nåt system när jag får hållas. Allt möjligt samsas på det flickr-kontot, högt som lågt (vad nu högt och lågt i fotosammanhang är). Inners inne tycker jag dock att det är rätt skönt när saker och ting är inordnade i system, och det var med den tanken i huvudet jag så smått började avveckla detta gamla konto, lade det till vila, så att säga.

Och så, strax innan sommaren 2010 kom igång, startade jag upp ett nytt flickr-konto. Nu ska det bli ordning och reda, tänkte jag. Blev det ordning och reda? Nä, en bild på ett fönster blev det, och en bild på ett annat fönster, en lapp på en vägg, ett staket, Fredrik Reinfeldt, Jimmy Åkesson och en bild på Mona Sahlin. Samma gamla kaos och oordning som förr. Det nya kontot började kännas obekvämt, och ända tills inatt har jag förträngt det.

Inatt kom jag att tänka på att det ändå finns ett foto-tema jag skulle känna mig bekväm i: kvadrater. Just det, jag har ju den senaste tiden börjat - inte alltid, men då och då - plåta kvadratiska bilder. Bra! Nu luskade jag reda på lösenordet igen, och gick in på kontot jag skapade i Juni. Bilderna som redan låg där fick ligga, för de var ju inte så många, men framför allt skapade jag mig ett nytt set (en mapp), som jag kallade för: 1:1 (squares).


Där har jag stoppat in några bilder, och det ska jag försöka att göra fortsättningsvis också. Det fanns, det såg jag när jag spanade runt, en hel del grupper där som ägnades just åt kvadratfotografering, och en av dessa grupper - "B Square" - joinade jag.

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag gillar gruppen Catacorner, där varannan bild ska vara / och varannan \. Ibland missar folk, men när det fungerar är det roligt /\/\/\/\

Johnny sa...

Anna: Häftigt. Undras hur man kommer på nåt sånt.