torsdag, februari 03, 2011

Utrymning

Jag var i ett köpcentrum idag på min lunchrast. Efter en stund gick brandlarmet. Man ombads att gå ut via nödutgångarna. Hade jag använt någon av de stora in/ut-gångarna hade jag varit ute på gatan inom tjugo sekunder, men jag fick för mig att det kunde vara intressant att testa en "riktig" nödutgång, en sådan som är märkt med en nödutgång-skylt. Det tog nästan tre minuter innan jag var ute på gatan.

Jag filmade min promenad, men för att den skulle bli mindre tråkig och desto mer action-betonad speedade jag upp den en aning. Jag fick ner'n till 01:50, och så la jag på lite Benny Hill.Folk betedde sig förresten jäkligt blasé när brandlarmet gick. Antagligen var tonen i utropet alldeles för likt dessa meddelanden om extrapriser man ibland kan få höra i stora butiker. Mitt tips är att man spelar upp Benny Hill-musiken när larmet går. Troligen blir det mer fart på folk då.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som kommer från en skogsby i det inre Lappland där det aldrig händer något vill ju veta - brann det på riktigt?

Johnny sa...

mrarboc: När jag kom ut och gick runt hörnet såg jag en brandbil stå och blinka. Jag såg dock ingen rök. När jag kom tillbaks till jobbet efter rasten kollade jag in google news, men ingenting där. Falsklarm.

Elisabet. sa...

Tänk, vilken betydelse musiken har! Plötsligt sitter jag och smajlar åt ditt filmande ,-)

Och precis som mrarboc kommer ju även jag från Lappland och tackar för att du berättade hur det gick.

Johnny sa...

elisabet: Musiken är ofta halva grejen i en film.

Urban sa...

Riktigt underhållande det där. Och visst skulle de köra den musiken, då skulle det bli fart på folk.

Man kan förstås undra om det verkligen är så säkert att skicka ut folk den vägen via garaget där det åker bilar hela tiden. Och tänk om det är i garaget det börjar brinna.

Hm, du har ingenting att göra med falsklarmet möjligen för att skapa underhållning för oss :-)

Johnny sa...

Urban: Framför allt kan man reagera på att garagevägen var en sån långsam utrymningsväg.