tisdag, mars 22, 2011

Flerexponering


Upptäckte just en grej med min kamera. Jag har haft den i snart ett år, men detta var ändå nytt. Den kan "flerexponera". Jag kan ta (upp till) tre bilder, och när jag har gjort detta slås bilderna ihop till en. Det här är nog till för att man ska kunna ta bilder med olika inställningar, och genom att slå ihop dem få en typ högupplöst bild. Sånt är inte jag speciellt sugen på dock, utan vill nog göra såna härna grejor istället.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra för att illustrera när någon blivit drogad eller förgiftad i en film.

Johnny sa...

paradigmo: Eller när man glider in i sömn.

Nissepetter sa...

Funktionen heter HDR och som du säger så slår man ihop olika exponeringar för att få större dynamik i bilden.

Vanligtvis så brukar ju exempelvis himlen bli överexponerad och utfrätt när man exponerar rätt på marken, men med HDR så kan man exponera mark och himmel rätt och få en bild som är dynamiskt bra.

Hursomhelst så är jag HDR:s största fiende. Jag fullkomligt hatar hur resultatet ser ut. Din trippelexponering var dock rätt kul.

HDR har alltså inget med hög upplösning att göra.

Kolla lite HDR-grupper på flickr så får du se.

Johnny sa...

Nissepetter: Jag vet, jag har sett de bilderna. Jag förstår hur de som har gjort de har tänkt - och hur de nästan aldrig har lyckats hejda sig i tid. Ofta har slutresultatet blivit rena rama färgteckningarna istället.

Nissepetter sa...

Exakt. Det kan bli rätt ok om man tar det lugnt, men få gör ju det :)

Johnny sa...

Nissepetter: jag känner totalt igen mig i den där klåfingrigheten. 99 procent av fotona jag knäpper skulle ha sett bättre ut om jag kunde ha gett fan i Photoshop.