måndag, mars 21, 2011

Galärvarvskyrkogården

Mina fötter råkade föra mig ut på Djurgården på lunchrasten idag. Jag hamnade på en plats jag nog inte har kollat upp förut: Galärvarvskyrkogården. Ett rätt vackert ställe, visade det sig. Just vilka dessa Tollare var (se bilden nedan) vet jag inte, men stenarna var rätt fina. Jag fotade lite mer ändå där, fast annat.


En och annan notabel person ligger förresten begravd på Galärvarvskyrkogården.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket vackra stenar! Verkar som om någon håller efter dem eftersom texten är väldigt tydlig för att vara från slutet av 1800-talet.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Över huvud taget verkar stället hållas efter hyfsat. Inte klåfingrigt sådär, men att folk verkar lägga blommor på många riktigt gamla gravar. Jag ska ta mig dit när det är bättre väder. En fin vägg med Estonia-namnen finns där också.

Miss Gillette sa...

Jag vet att det är jättepatetiskt, men jag blir alltid så sorgsen när jag ser barngravar. Och hör här då: när jag ser dessa både tänker jag att de i alla fall har sällskap. Jag som absolut inte tror på nåt liv efter detta. (Fast de som gör det kanske får ett.)

Johnny sa...

Miss: Jag brukar tänka, när jag ser en yngre människas grav, att Gud - om han finns och har makt över olika dimensioner/alternativa verkligheter - borde låta detta vara ogjort på nåt plan.