måndag, mars 07, 2011

Lite att kolla på

Har fluktat runt lite inne på flickr. Eftersom jag själv på senare tid har stoppat in lite bilder där har det blivit så. För min del handlar det inte så mycket om huruvida fotografier jag ser är snygga eller proffsigt utförda, utan mer om motiven är intressanta. Här är några sökningar jag har funnit intressanta.

Cloaca Maxima underjordisk avloppskanal i Rom, daterad till Tarquinius Priscus regeringstid på 600-talet f.Kr. Cloaca Maxima är fortfarande i bruk. (Wikipedia)
Cloaca Maxima slideshow
.

Jag var på Disneyland runt årsskiftet 79/80. Jag minns det som rätt kul. Disneyland byggdes förvisso på femtiotalet, men av någon anledning förknippar jag det som en sextiotalsföreteelse, fan vet varför.
Disneyland 1960's slideshow.

Förresten, när jag läste om Disneyland på Wikipedia fick jag reda på att Walt Disney en gång bjöd in självaste Shahn (eller kanske Shahen?) av Iran till Disneyland. Han och Kejsarinnan Farah dök upp, och tillsammans åkte de de bergochdalbana. Händelsen dokumenterades och återfinns på Youtube.När jag var ute och knatade igår lyssnade jag på radio. Man spelade Beatleslåten A Day In The Life. Man sjunger bland annat: "Now they know how many holes it takes to fill the Albert Hall". Alber Hall ja, hur fasen ser det stället egentligen ut? Kollar, och jodå, jäkligt snyggt på det där sättet gasklockor är snygga.
Royal Albert Hall slideshow.

2 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

ja vad visste man då på den tiden? om t ex shahen av iran - och om farah diba - ja man visste det som stod i veckotidningarna - idag vet jag mycket mer - eftersom jag lyssnat mycket på noam chomsky...

Johnny sa...

Marianne: Jag däremot vet inte så mycket om Irans härskare då och nu. Men det känns lite som att iranierna hamnade lite ur askan i elden när de bytte ut Shan.