onsdag, april 06, 2011

En repa till Stockholm Waterfront

Jag kommer nog aldrig att vänja mig vid Stockholm Waterfront (Congress Centre). Jag tycker att detta skrytbygge till byggarbetsplatsliknande koloss sabbar vyn från vilket håll man än ser det. Igår missade jag min pendel hem, så jag utnyttjade väntetiden till att knalla iväg till Waterfronts entréområde för att kika lite närmare. Jag kom fram till att dessa rör/armering/byggnadsställningar som ser så vidriga ut på avstånd åtminstone funkade på nära håll.

5april_2011_6
5april_2011_7
5april_2011_5

En tisdagskväll i April är nog ingen högsäsong för ett ställe som detta, för det såg rätt ödsligt ut. Dessutom verkade det inte riktigt färdigt, för jag såg byggmaterial lite här och där, samt en del outnyttjade och rätt sjaviga ytor. Detta skapade kontraster, till exempel mellan den rätt flådiga entrén och området mittemot.

5april_2011_8

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är jag ju inte till Stockholm särskilt ofta, två ggr per år kanske. Men den där byggnaden har jag helt lyckats missa. Den ser totalt malplacerad ut vid Stadshuset på bilden i Wikipedia-länken.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Ja den sabbar stadsprofilen totalt. Undras hur många politiker de var tvungna att muta för att få tillstånd till detta.

Henrik Sundström sa...

Vad märkligt - arkitekten tycks ha ansträngt sig för att låta huset - genom utanpåverket - ta STÖRRE plats än vad som egentligen behövdes!?

Verkar alldeles tokigt... är det inte tillräckligt ont om utrymme utan att det här bygget ska bre ut sig som den värste översittare?

Är detta kanske genunint stockholmskt? Jag menar, att fästa sådan vikt vid ytan att innehållet får stryka på foten och krympa ihop och dö?

PS "Tillräckligt ont om" är en formulering jag är ganska nöjd med.

Johnny sa...

HEnrik: Om inte annat är det nog genuint stockholmspolitikerskt att gå på snacket från insäljande arkitektyråer.
Ja, det var en bra - och knasig - formulering.