tisdag, april 05, 2011

Bilder ur en bild

Jag har gett mig själv rätt att beskära de bilder jag lägger i mitt människo-set på flickr. Detta innebär en skön frihet, eftersom rätt tråkiga bilder - som den här under - kan bli lite roligare i klippt skick. Samtidigt skapar valfrihet en slags velighet i mig; hur ska jag klippa.


Klipper jag som nedan här, ja då ser det lite ut som att snubben står bakom ett hörn och lurpassar. Eller att han gömmer sig för den lilla gruppen uppe till vänster i bild - vill undvika dem. En sådan bild kanske hos iakttagaren skapar underlag för en liten fundering över detta (förutsett att iakttagaren stannar upp och tittar över huvud taget, det vill säga).


Klipper man istället bilden som nedan här, ja då ser killen kanske ut som en riktig ensling, en äkta solitär. Bilden "berättar" inte särskilt mycket, men den är kanske lite grafisk.


I slutänden, efter visst funderande, blev det den sista bilden jag valde att lägga in på flickr.  Gjorde jag rätt?

18 kommentarer:

Mira sa...

Ja...

Nissepetter sa...

Den du lade på flickr är helt klart bäst om än lite sne... tror jag.

Tyvärr så förlorar man ju rätt många pixlar när man beskär. Det är lite synd, men det är ju inget att göra åt.

Johnny sa...

Mira: Thankyou.

Nissepetter: Det där med att försöka stå ut med att ens bilder kan vara oskarpa är nåt man får träna på. Jag försöker att inte bry mig ... för jag bryr mig ju faktiskt inte om andras bilder är oskarpa.

josephzohn sa...

JA!!!

Johnny sa...

Jos: Ja! Bra! :)

MrArboc sa...

Ja. Klart intressantast även om det den berättar är lite "falskt" jämfört med originalet. Men det är ju berättaren som väljer vad som är "sant".

PaljettenQ sa...

Jo, du gjorde helt rätt! Snygg bild

Johnny sa...

MrArboc: Fast samtidigt som man väljer så väljer man också bort.

pq: Tack. Filmhuset på gärdet är det.

Elisabet. sa...

Jepp, det tycker jag.

Nu blev den mycket mer avskalad.

Johnny sa...

Elisabet: Bilden kanske skulle kunna vara ett halvpretentiöst skivomslag från sent 70-tal. :D

Anonym sa...

Du gjorde helt klart rätt!

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Thanks.

Miss Gillette sa...

Definitivt den sista, den står bäst för sig själv. De andra skulle må väl av nån sorts kontext.

Johnny sa...

Miss: Å andra sidan, kom jag just att tänka på, så ser bilder som den nedersta alltid lite sökta - lite konstruerade - ut.

Clam sa...

Javisst, kille ser ut som den enda ifyllda figuren i en än så länge ödslig seriestripp; början på historien så att säga. Fantasieggande.

Johnny sa...

Clam: Man kanske bord ha lagt in prat eller tankebubblor. :)

Clam sa...

Nej, det ser ut som om det är nåt på gång. Vem väntar han ska dyka upp bakom hörnet? Nån som ska få igen för gammal ost? Eller blev han just övergiven? Det är intressant med många möjligheter. Och de dök upp i samband med beskäringen,tror jag.

Johnny sa...

Clam: Precis som man ibland kan plocka flera ord ur ett längre ord skulle det kunna vara intressant att se hur många bilder man kunde plocka ur en viss bild.