måndag, april 18, 2011

En varm Aprildag

Mitten av April. Mitten på dagen. Lunchrast. Solen sken som vore det Juli. Den värmde också så. Skjortärmar och kamera. Fontana di Karlaplan låg ännu tom och ouppfylld, väntandes på att bli fylld och full. Den fint rengjorda avlopps-silen stod ensam i mitten. I mitten av April. I mitten på dagen. Jag tyckte den liknade en katedral på avstånd.

Katedral

Den av brorsan ärvda stegräknaren hängde runt min hals och under skjortan. Den ville dingla och räkna, och jag ville låta den göra det, men jag satte mig ändå en stund på en bänk, ätandes ett äpple. Någon hade klottrat på bänken. Jag satt på en östermalmsbänk.

På en östermalmsbänk

En byggställning. De tjocka, tjocka, tunga, tunga brädorna låg däruppe, helt löst och ledigt. Jag vet inte hur stor risken var att de skulle dimpa ner, liten antar jag, men jag stannade inte längre därunder än det tog att ta kortet.

Lösa brädor

Premiär för mig. År tvåtusenelvas första maskrosor såg jag idag. Det var inte länge sedan jag såg den första tussilagon. Och vit och blåsipporna. Kommer allt på en gång nu för tiden?

Maskrosor

Människo-setet på flickr fick sig en rejäl påfyllning. Här nedan har vi ett exempel från idag. Jag tycker det är svårt att döpa bilderna.

Kundvagnsmannen går till attack

Den här kallar jag dock för "Kundvagnsmannen går till attack".

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nu har jag tittat in på alla dina fångade människor. Fantastiskt. Att du vågar .., jag frågar ju om händerna .. men att ta framifrån så där ., nja, det vet jag inte om jag skulle våga ,-)

Johnny sa...

Elisabet: Jag brukar fota lite vid sidan av folk. De kommer med ändå.

Anonym sa...

Amanda Gyllensparv låter som en parodi men hon har en död blogg så hon tycks existera. Av bilderna att döma en typisk östermalmsblondin. Jag undrar varför överklassen har så bögiga namn.

Johnny sa...

thesoundofmyownvoice: Det är lite Tolkien-alver över överklassnamnen.

AG sa...

Till thesoundofmyvoice:
Hej! Jag är Amanda Gyllensparv. Det var min pojkvän som skrev det där till mig tidigt i våras när vi satte oss på bänken.Ja, jag bor på östermalm, men skulle själv inte dömma mig själv som en "typisk" östermalmsblondin. Med tanke på att du söker upp mitt namn och mig på nätet visar att du verkar ha mkt fritid... creeep...och vadå bögiga namn? Vad är bögigt med mitt namn? Var inte så jävla snabb med att dömma människor från utseende och varitfrån vi kommer. Inget handlar om det. Du känner inte mig, du har inte en chans att dömma mig utifrån vad du har snokat upp på nätet. Freak..

Anonym sa...

Haha! Amanda, du ÄR en typisk östermalmsblondin.... xD