lördag, maj 21, 2011

Fyndade

Jag simmar varje lördagsförmiddag sedan några veckor tillbaks. En timme blir det varenda gång. Det får räcka. Det får inte bli tråkigt. Och varenda gång har jag lyckats grabba åt mig samma omklädningsskåp. Ett av dessa är det.

skap

Jag simmar på Forsgrenska badet, eller “medis”, som det också kallas. Det kallas så för att det ligger på Medborgarplatsen. Och det är på Medborgarplatsen jag också hamnar när jag kliver ut från badet. Trött brukar jag vara då, så för det mesta sätter jag mig på nån bänk utanför och vilar en smula.

Det pågår alltid en massa grejor på Medborgarplatsen. Detta förstås om vädret tillåter. På vintrarna pågår skridskoåkning, bland annat, och så här års finns en massa stånd uppställda överallt.

Det säljs glass och korv och fan och hans moster, och det hålls loppisar. Antagligen funkar det väl som så att man betalar en slant till staden, så får man ha ett bord där. Idag hittade jag ett bokbord, från vilket jag gjorde ett riktigt fynd: “1960-talets KUNGSAN”.

kungsan

Många, många fina bilder i den, och 45 spänn var ju som sagt ett kap (jag la på en femma på priset, och hade jag haft mer pengar med mig hade jag lagt på en tjuga).

Med denna bok under armen, kameran runt halsen och den badhanddukstunga ryggan på ryggen spatserade jag därifrån. Jag gick hem till en kompis och fikade. Det visade sig att han kände till boken och fotografen. Han pekade på en Alm-Hippie i boken och sa: “Johnny, känner du igen honom?”.

chr

Ja fan, han längst till vänster känner ju jag, men nu för tiden ser han väldigt vårdad och välklädd ut, lite till skillnad mot sitt yngre 1971-jag. Fast när jag tänker på saken funkar han nog, och tänker nog likadant, som sin yngre version. Det är bra när man kan hålla stilen genom åren.

Inspirerad av denna bok, och av kompisen som visade mig lite gråskaligt photoshoppande på datorn, fick dagens plåtande gå i svartvitt.

Inga kommentarer: