lördag, juni 11, 2011

Fika på spårvagnen

Brorsan introducerade mig till ett bra fikaställe i stan idag – en spårvagnsvagn. På Norrmalmstorg klev vi på. Det var två vagnar, en vanlig och en fikavagn.

erste

Det var lite restaurangvagn över det hela, och det var bordsbetjäning. Antagligen ville de inte att man skulle knata runt med skvalpande koppar hett kaffe hit och dit. En trevlig kaffe-madame serverade.

kaffekvinna

Billigt var det inte, för här gällde inte månadskortet. 70 spänn för kaffe (med påtår, i och för sig) och en stor bulle samt resan då – så lång man nu bestämde att den skulle vara. Och att hon med kaffet plåtade gästerna med deras egna kameror.

kaffe

Ja faktiskt, när hon såg att jag höll i kameran erbjöd hon sig att plåta mig och brorsan. Okej då, sa vi. Sedan såg jag att så fort hon såg en kamera hos någon (det klev av och på folk vartefter) så erbjöd hon sig att plåta dem. Det blev ett jäkla plåtande från hennes sida.

sista

Våran fika varade från Norrmalms torg till Skansen, tillbaks till Norrmalms torg och nästan tillbaks till Skansen igen. Det var trevligt att fika åkande, men idag var det egentligen för varmt för det.

10 kommentarer:

Pumita sa...

Så coolt! Nej, det kanske inte är billigt men fika på stan + SL-biljett till och från blir knappast billigare. Man får väl varva det med Stadsmissionen på Stortorget. ;)

Johnny sa...

Pumita: Kaffet på McDonalds är faktiskt oväntat bra.

Pumita sa...

OK, det kanske det är... har inte testat... men då får man trängas med skräniga tonåringar.

Johnny sa...

Pumita: Man kan ta kaffet med sig ut. Det gjorde jag idag. Satte mig på en bänk på medborgarplatsen - inom lagom hörhåll från skräniga fyllon.

Pumita sa...

Haha, så du menar att muggen är flyttbar? Tänkte inte på det. ;)

Johnny sa...

Pumita: :D

Anonym sa...

Fan viljken snygg spårvagn!! Den måste jag söka upp när jag kommer till Sthlm nästa månad!

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Håller med. Jag gillar de där lite halvgamla spårvagnarna, de som kanske är från typ 30-40-talen.

Elisabet. sa...

Och jag tittar inte så värst mycket på spårvagnen, utan på din bror och tänker att å, jag skulle aldrig ha trott att ni vore syskon ,-)

Johnny sa...

Elisabet: Vi har verkligen två sorters utseendegrenar i släkten. Vissa, som jag till exempel, blir smala och avlånga, medan andra, som brorsan, blir lite stabbigare samt får en blondare hårfärg. Skumt det där.