söndag, juni 12, 2011

Det stinker om Slussen

Fasen vad skräpigt det är i, på och under Slussen. Och så stinker det också. En del ingroddhet får man räkna med - ja nästan välkomna - eftersom det bidrar till en viss hemtrevlighet. Men nu i värmen alltså, när kiss, bajs, gammal mat och döda råttor och duvor ligger och jäser, då krävs det att man håller undan lite. Men det görs inte. Den här sopkorgen sparkades omkull under lördagsnatten, och hamnade mitt i gula gången. Klockan ett på söndagen låg den fortfarande kvar. Det är sånt som jagar bort hederligt folk, samt naturligtvis turister.

Skräpigt i Slussen

Det värsta är att jag misstänker att de styrande och höga vederbörande avsiktligt inte håller efter städningen av Slussen. Jag tror att taktiken  är att grisigheten ska få över opinionen (riva och bygga nytt och fult-opinionen) på deras sida, att vanligt folk ska säga: "Nämen så här kan vi inte ha det. Det ser ju förjävligt ut. Riv och bygg nytt och fräscht!".

Jag tog några bilder när jag var där idag. Här har vi dem.

11 kommentarer:

josephzohn sa...

Avsiktligt, sa Bull
Avsiktligt, sa Bill

Johnny sa...

jos: Ja. Jo. Visst.

Anonym sa...

Det ser verkligen för jävligt ut och med lukten i värmen! Urk vad äckligt!

Men jag kan väl aldrig tro att de ansvariga gör detta medvetet. Kan aldrig tro att folkvalda skulle kunna vara så cyniska!! Obs, ironi!

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Eller hur. Politiker kan ju inte vara cyniska. :)

Mjömark sa...

Fick mig att tänka på det här blogginlägget: http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/34-skal-till-att-inte-bevara-slussen/

Förövrigt anser jag att Slussen bör rivas.

Johnny sa...

Mjömark: Det var jäkligt bra, nlogginlägget du länkade till. Lustigt nog var mycket av det hon anförde som sjaskighet var just det jag gillade. :)

"Ceterum censeo Slussinem esse delendam ... not!"

Miss Gillette sa...

johnny: Menalltså -- ni som vill bevara Slussen får väl städa lite själva då, så att konspiratörerna inte får lika mycket elände att peka på. Bara för att det finns nån som _borde_ sköta ditt eller datt så kan man fortfarande göra en insats för den allmänna trevnaden. Jag plockar vanemässigt skräp, till exempel. Okej att en hel soptunna är lite mycket att ta i nypan och lägga i närmsta papperskorg sådär i förbifarten, men om man gör det till en grej några stycken så kan man säkert göra det betydligt najsare.

Obs att jag inte har några åsikter om Slussens (be)vara eller icke (be)vara, även om jag nog lutar rent spontant åt bevarande + förbättring.

Johnny sa...

Miss Gilette: Frågan är om man skulle våga ta bort för mycket ingrodd smuts från Slussen. Det kan mycket väl vara så att denna ingodda smuts är kittet som håller ihop byggnaderna.

Miss Gillette sa...

johnny: :-D

Plastfarfar sa...

Jag tror som du. Stadens styrande (numera tjänstemännen) låter Slussbygget förfalla för att motivera en fantasilös och mekaniskt hoptänkt nybyggnad.

Nästa gång jag är i stan ska jag kolla in dels den officiella utställningen om "Nya Slussen", och även den motbild som något galleri (vilket?) ger i ärendet.

Det hela skär i hjärtat på en som i sin hela ungdom landade och sedan flög hem från en av de mest geniala trafiklösningar som finns. (Man förberedde högertrafiken på 30-talet, bara det!)

Bevara Slussen!

Johnny sa...

pf: Så sant.