onsdag, juli 06, 2011

Förhängen

Jag tycker mig ha märkt att i Skogås, där jag bor, har kvinnor utstyrda på det här viset ökat rejält i antal de senaste två åren.

Många såna i Skogås

Fast jag har ingen aning om ifall det har kommit hit en massa kvinnor som redan går klädda sådär, eller om det är dem som redan bor här som har börjat klä sig så.

Jag tycker de ser ut som Mårran.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag borde inte störa mig på denna klädsel, folk får klä sig hur de vill, men ändå så gör jag det. Ännu mer irriterad blir jag när jag ser flickor på 7-8 år som kläs på liknande sätt. Inte riktigt lika mycket "tält" över deras klädsel men ändå. Noteras bör att detta sätt att klä sig inte har något som helst att göra med religion.

Hasse

Paradigm sa...

De kanske har börjat klä sig så för att hålla nere hyror och bostadspriser. För allting någorlunda nära Stockholm riskerar väl att gentrifieras.

Johnny sa...

Hasse: Jag stör mig också på hur det ser ut. Men mest stör jag mig på att jag antagligen skulle kunna klä mig (eller inte klä mig) på en massa olika vis vilka skulle rendera mig en knäpp på näsan för förargelseväckande beteende, medan dessa Mårror klarar sig från sånt.

Paradigm: Här sker redan en slags gentrifiering. Vissa delar av Skogås verkar omvandlas till bostadsrätter, och där tycks bara en massa rekorderligt folk bo, såna som håller snyggt omkring sina hus och så vidare, medans vi hyresgäster liksom verkar vara lite mer slummiga.

Miss Gillette sa...

Menar du hon i solklänningen, eller? ;-)

Ja, tänk vad konstigt det är att folk är räddare om saker som de själva äger än om saker som inte är deras egna.

Johnny sa...

Miss: På tal om ordet solklänning så har jag hört att de som knallar omkring klädda sådär går miste om de smarriga D-vitaminerna vi får via solen.

Miss Gillette sa...

johnny: Ja, dressen kanske funkar i länder där det är sol precis hela tiden, men här i mörka Norden får de nog tänka ut nåt annat.

Johnny sa...

Miss: De kanske borde väva ihop en sån där i gles spets.

Leszek Bonikowski sa...

Jag vill minnas att du även har gjort en jämförelse med spökplumpen, minns jag rätt?

Johnny sa...

Lesz: Det har jag glömt. Men du har säkert rätt. jag jag känner mig nog helt enkelt rätt provocerad av dem.

Miss Gillette sa...

johnny: Anthony Bourdain var i Saudiarabien i ett av sina program och hade där till guide en ganska västtillvänd kvinna. (Har för mig hon hade pluggat i USA eller nåt sånt.) Bourdain frågade om det inte var varm och jävligt att behöva bära svart, och hon sa att det var det, men män och kvinnor kan inte bära samma färg och eftersom männen (för evärdliga tider sen) givetvis paxade det svalare vita till sina kläder, så får kvinnorna vackert uthärda i sina svarta tygsjok.

Hallå, liksom.

Anonym sa...

...eller om det kanske är en och samma kvinna i Niqab som ofta promenerar i närheten av ditt hus?!

Johnny sa...

Miss: Jag kan bara säga att vissa människor måste försöka bryta sig bort från gammalt skit liksom.

Hannapanna: Hmmm .... inte omöjligt.

Miss Gillette sa...

johnny: Ja, jag tycker ditt förslag med knypplade skynken är kreativt och piggt. Daldräll är också en textil teknik som jag är väldigt förtjust i -- du kan väl tipsa grannmårran om den?

Johnny sa...

Miss: Haha, jag får göra det.

Anonym sa...

Har inte läst din blogg på länge,det här inlägget gillar jag inte,varför så fördomsfull?Utstyrda skriver du,vilket överlägset sätt att kommentera deras klädsel.Skämmes på dig!/Ann

Johnny sa...

Ann: Skämms på dig själv - eftersom du av nån anledning läser in saker som inte finns där.