tisdag, augusti 02, 2011

Sista semesterdan

Ja då slutar semestern då. Ja, den slutade förresten i fredags, fast därefter kom ju helgen, och gårdagen och idag är ett par ledighetspass. Jag tog fem veckor. En fattig tid kommer att följa.

Hur var semestern då? Tja, jag badade och softade och gick upp några kilo. Jag fotade en hel del. Förresten, jag fotade så inihelvete. För mycket.

Och så köpte jag en ny mobil då. Jag gillar den. Ännu så länge beter jag mig naturligtvis som en nybörjare; trixar och leker med kamera-filter-appar. Det är kul, men såklart ganska kitchigt. Här är några mobilbilder.

norge

man festival

robinson

Hon till vänster på den nedersta bilden är – det fick jag lära mig genom att jag skickade bilden till facebook och undrade – "Sophia Uppvik, ex-Robinson och Ex-Mian Loalen”. Vidare fick jag veta att: “Damen vid sidan är nog Per Sinding Larsens f.d.”. Tack för det, facebook-kompisar.

Bilden på transorna och bilden på kändistjejerna tog jag på invigningen av pridefestivalen, som i år hålls i Kungsan och är gratis att besöka. Jag fotade även med min vanliga kamera där.

Men som sagt, nu är semestern slut och nu börjar arbetsåret. När jag tänker på saken så är övergången semester-arbetsår en lika viktig årsavdelare som själva nyårsafton. Åtminstone känns det så,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stationsvakt, inte får du väl lägre lön när du haft semester - du får ju semesterersättning inräknad i den lönen dvs ordinarie månadslön, minus OB-tid & övertidsersättning, plus 13% semesterersättning om jag inte missminner mig. För min del brukar jag alltid få högre lön när jag varit ledig än när jag jobbat.
Mvh. Ställföreträdande Stationsvakt.

Johnny sa...

Ställföreträdande Stationsvakt: Anledningen är att jag är så pass oflexibel av mig att jag bara kan tänka mig att jobba där jag jobbar, och då det stället har sommarstängt fler dagar än vad min semester räcker har jag tagit ut några obetalda dagar. Därav kommande fattigdom.

Barbro Binda sa...

Då önskar jag dig lycka till med jobbstarten!
Själv jobbar jag tre dar till, sen börjar MIN, självvalda, femveckorssemesterperiod :-)

Johnny sa...

bb: Lycka till med semestern. Hoppas du får tillfälle att göra det du tänkt samt att vila upp dig.