tisdag, september 27, 2011

En bra låtblandning hade jag

Tänkte börja med att säga att en salig blandning musik fick ackompanjera en promenad jag tog idag framåt kvällen. Men nu tänker jag: vad var det för saligt med den blandningen? Det var en bra blandning - det är alla mina blandningar - men var den salig? Vad betyder egentligen salig, förresten?

Tja, Synonymer.se föreslår bland annat: "säll, himmelsk, paradisisk, elyseisk". Nja, inte förde min blandning låtar mig åt nåt håll som alls tillnärmelsevis liknade Elysion - såvida Elysion inte liknar krokarna kring Trångsunds industriområde, det vill säga, men i så fall hamnar jag hellre i Valhall när jag dör.

Fast en bra blandning låtar var det. Jag har lagt in Spotify i mobilen, så det blev lite att välja på. Till exempel lyssnade jag en del till Hasse & Tages överklassrevy Spader,Madame! Sketcherna kanske inte är några jättehöjdare, men låttexterna är fan genialiskt fina och bra. Här är en snutt jag hittade på youtube. Du har naturligtvis hört den många gånger förr. Musiken börjar sisådär en halv minut in i videon.

6 kommentarer:

maja lundgren sa...

hihihi... Det är en väldigt rolig text. "Du talar väldigt tydligt och håret är prydligt". Och så. Ja, som jag minns spader madame så var sketcherna inte alltid så kul, men när gick den på TV - det var längesen, man kanske skulle tycka att de var roligare idag? Låttexterna är jättebra - donna juanita, och den här är ju... sällsport bra.

Johnny sa...

maja: Att tala väldigt tydligt är en klart underskattad fason, tycker jag.
Synd att fler nummer ur Spader, Madame! inte fanns på youtube. Ska nog skaffa filmen/soundtracket.

Anonym sa...

Jag vill minnas att jag tyckte Spader Madame var väldigt rolig och en anings ekivok.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Nästan allting Hasse & Tage höll på med innehåller rätt mycket ekivokheter.

Anonym sa...

Kollade du din inkorg i Spotify ...

Johnny sa...

Anonym: Nja ... jag har inte fått nåt bra grepp om spotify sen de uppdaterade (nedgraderade) det senast. Ska kolla.

Idag funkade förresten inte alls på mobilen. Jag har inte premium, men igår funkade det.