onsdag, september 07, 2011

Fick mig att tänka på

Överst: Himlen hade ett väldigt konstigt stuk, ser lite ut som jag tänkte mig den metaformosiska vätskan som planeten Solaris yta täcktes av, i Stanislaw Lems roman med samma namn. Mitten vänster: Kallas det kvisthål, såna här formationer som blir på träd när grenar amputeras? Jag vet inte, men just denna fick mig att tänka på en sån där hand-scanner som olika sorters aliens använder sig av för att komma in i sina låsta utrymmen och för att starta upp sina rymdskepp.

Moln
Alien spaceship hand detection device Dansande tjej
Scen på hjul 2

Mitten höger: Hon stod och dansade upptill på Sergels torg-trappan. Hon, eller kanske snarare hennes klänning, fick mig att tänka på Tina Turner. Nederst: En slags vagn som fick mig att tänka på vägfarande karnevaler och sunkiga cirkusar. En portabel scen, helt enkelt. Jag tror jag prickade rätt i den tanken.

6 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

(gjorde häromdan ett försök att få en kommentar publicerad på Flickr men det gick inte av någon anledning - det var under den bilden som nu figurer här - en av bilderna - men nu avstår jag från kommentar - från att göra ett nytt försök till kommentar)

Johnny sa...

Marianne: Ja det borde finnas nån slags standard på kommenterandet. Det är en jäkla massa inloggande hit och dit. Hoppas du lyckas nästa gång. :)

PaljettenQ sa...

Nämen du har bytt logga! Saknar haren men den nya är roligare :)

By the way, ni på blogger har ofta buggar i kommentarsverktyget så jag undviker att signera kommentarer med openID. Utan kör utan länkning för att vara mer säker på att det funkar.

Johnny sa...

Pq.Ja det där med kommentarer är ett ofog. Det finns fina alternativ, såsom http://disqus.com/ , men jag kör vidare med blogger. Är det för jävligt med kommenterandet kan man ju alltid maila mig, så lägger jag in kommentaren manuellt.

Mia* sa...

Instämmer i det där med kommenterandet - det är ofta det inte funkar att kommentera på Blogger just med OpenID (som nu t.ex). Och alla val man måste göra... till och med jag har tryckt fel minst en gång. :) *ödmjuk*

Anyway...

Himlen lade jag också märke till, fast min bild (i huvudet) är i färg - den gör sig dock mycket bättre i svartvitt. Drama! Har du förresten börjat se, redan innan du tar bilden, vilka motiv som gör sig i svartvitt? Jag tycker det är skitsvårt att avgöra innan man provat, men har inte riktigt ännu fått fokus på svartvitt även om det lockar så smått. Där är du (också) en inspiration för mig.

Vagnen. Jag läste häromdagen om http://www.overjarvagard.se/ (tror jag det var - men jag kan inte hitta just den texten någonstans. kan ha varit en artikel i någon tidning), där man har husvagnar för hönsen - för att kunna flytta omkring dem på gården och på så sätt få naturlig gödselspridning etc. Sålunda tänkte jag genast "hönshus". :) Det stämmer säkert inte i det här fallet, men det är en jäkligt cool vagn hur som helst. Brädor!

Johnny sa...

Mia*: Jag har ställt mig i kö till att skaffa ett sånt där litet kolonilotthus. Jag hoppas det dröjer, för jag äger inte ett rött öre, men när jag såg den där vagnen tänkte jag: I den vill jag bo!

Svartvitt. Det sägs att man kan få fram bättre nyanser genom att göra färgbilder till svartvitt, men jag har upptäckt att det nästan är bättre för mig att fota svartvitt redan i kameran. På det viset minskar valmöjligheterna och det gillar jag; enkelt är bäst.

Jag har inte börjat se vad som gör sig i färg eller svartvitt. För mig handlar det mest om chans och tur.