fredag, september 30, 2011

Sniffigt

Jag la in en kommentar på en blogg nyss och fick fylla i captchan (ordverifieringen) "SNIFORI" (eller nåt i den stilen, jag sparade den inte). Ordet fastnade lite grand, och jag spann vidare på det. Vad är en "SNIFORI"? Efter ett tag gled det iväg och blev "SNIFFORIA".

En "SNIFFORIA" är naturligtvis nåt slags etablissemang till vilket man går för att få provlukta på dofter. Man går in där (märk väl, detta utspelar sig bara i min fantasi), kanske med förbundna ögon, och blir förd fram till en disk. Där finns små lådor, och ens näsa blir ledsagad ner i var och en av dem och får sniffa på vad det nu ligger i lådorna.

Jag antar att det finns olika teman. Det hela kanske sker på olika avdelningar. En avdelning kanske kör med örter. En annan med .. tja, mjukmedelssorter. En tredje avdelning kanske specialiserar sig på döda djur - roadkills. Ner med näsan och lukta. Bredvid varje låda finns knappar märkta med procentsatser: 10%, 20% och så vidare. Vad väljer du? frågar ledsagaren. Det här är en klar 30-procentare, svarar du om ekorren.

Sen leds man ut. Man hamnar i ett skönt lounge-liknande väntrum. Ser lite ut som förstaklassavdelningen på en flygplats på 60-talet. Ur högtalarna strömmar hissmusik. Efter en stund kommer en värdinna. Det är klart, förklarar hon, och ber dig följa med. Utav dina procenter har de framställt en finfinfin parfym, och den köper du nu för 2500 kronor (dyrt kanske, men du får trots allt en kvarts liter).

Redan här hör man ju att ett sånt här ställe inte kan heta "SNIFFORIA". Det är alldeles för fint för det. Stället ska ha ett annat namn, och jag kommer genast på vilket. Men hur ska det stavas? Jag är osäker. Kanske du kan hjälpa mig?

Snifforama

eller

Sniff-O-Rama
?

5 kommentarer:

maja lundgren sa...

Du kan göra det ännu tjusigare och stava med ph.
Sniphorama.

Johnny sa...

Maja: Det låter ju - om man inte fattar att ph är lika med f - som ett passande namn på en bordell. :)

maja lundgren sa...

Jo det ser rätt dubiöst ut hur man än uttalar det... Ett lurt ställe.

Johnny sa...

maja: Fast så här:

Sniph-O-Rama

Ser det ju lite flott ut.

maja lundgren sa...

hahahaha... ojojoj...