fredag, oktober 21, 2011

Bra sagt i nyhetspanelen

Jag tycker att nyhetspanelen (som väl glider upp på nätet vad det lider) i Gomorron på fredagsmorgonen - denna gång i form av Stig Malm, Paulina Neuding och Göran Hägg - sa en del vettiga grejer angående han, den skjutne, samt situationen omkring det.

Eller förresten inte Neuding - som lät lite "Haha, jag gillar när det smäller och hämnd kittlar skönt!" - men gubbarna lät rätt vettiga. Exempelvis tyckte de att svensk medias rapportering var överdriven, och Malm sade att samma män som nu stod och gapade och skrek och sköt rakt upp i luften för att hylla diktatorns blodiga hädangång, förra veckan gjorde likadant, men då för att hylla diktatorn leve.

(Men det ligger inte på nätet i skrivande stund, och jag kan ha hört/fattat fel. Men som jag minns det lät det vettigt i mina öron i alla fall).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alltid förbluffats över den makabra ovanan att skjuta rakt upp i luften, begriper dessa människor inte att kulorna kommer ner??? Jag vet att det är en sk tradition för att fira, men det är icke dessto mindre fullkomligt ofattbart.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Det är förvisso svårt att sätta sig in i deras situation och hur de tänker. Men jag håller med. Oskyldiga kan få kulorna i skallen, och dessutom kan man fråga sig om ifall deras jord inte innehåller en tillräcklig mängd bly redan som det är.

Kom just att fundera över en sak ... har soldater/rebeller/krigare i alla tider betett sig likadant. Sköt de pilar upp i luften förr?

Rexxie sa...

Jag såg också nyhetspanelen, och din sammanfattning är korrekt.

Johnny sa...

Rexxie: Tack. De tar ju alltid sån tid på sig att lägga upp det på nätet, så ibland är det svårt att veta om man hörde/fattade fel.

Elisabet. sa...

Och jag tycker - fast det säkert inte är politiskt korrekt - att Stig Malm ofta har himla vettiga synpunkter.

Eller så är det så att dom sammanfaller med mina egna ,-)

Det här vettlösa skjutandet i luften, det är ju som småpojkar med knallpulverpistoler .., det är så fånigt så det är inte sant.

Johnny sa...

Elisabet: Förresten, senare på kvällen såg jag på nyheterna att många människor tydligen hade blivit skadade av detta sjutande.

pharmacy escrow sa...

Kom just att fundera över en sak ... har soldater/rebeller/krigare i alla tider betett sig likadant. Sköt de pilar upp i luften förr?

Johnny Söderberg sa...

p e: Bra fråga. :)