fredag, oktober 07, 2011

Ravioli

Öppnandet av burken.
Jag kan gilla ljudet, det lite ihåligt ekande och ovasst skärande. Det låter som fredag - lite som: "Jag orkar inte göra matlåda. Det är ändå fredag imorgon och då kan jag äta nåt godare på kvällen. Kanske glass."  Det är ravioli i burken.

Ätandet av maten.
Smakar rätt okej dock. Inte som fredagskväll, men inte som hundmat heller. Massor med oliver döljer smaken som förresten kanske inte skulle finnas alls om det inte vore för dem. Själva raviolerna ser ut som hjärtklaffar. Som jag tänker mig såna.Kaffet efteråt.
Marken utanför täcks av fallna, gula blad, samt av poliser i gula västar. Det blåser och yr. Människor passerar, klädda i höstens första uppvikta kragar. Avspärrningsband sätts upp. Jag lutar mig bakåt i stolen. Tänker lite på helgen. Jag funderar på att dricka lite av mitt äppelvin, och kanske titta på nån Fellini-film. Kanske Roma. Kanske Amarcord.  Poliserna förbereder sig för en Eritrea-demonstration av nåt slag. Jag dricker kaffe.

9 kommentarer:

josephzohn sa...

Enligt min gode vän (har inget med Ravioli att göra) Hasse Lindroth är denna en höjdare, heter Gänget på svenska och är med i nån form av Fellini-box!!

Johnny sa...

jos: Jag har också hört att den ska vara bra. Bra Nino Rota-musik verkar den innehålla också. Men även en massa bitterljuvhet, verkar det som, och jag är inte säker på att jag är så sugen på det. Hellre nåt mer spejsat och fritt. Kanske Satyricon. Kanske Julietta och andarna. Tack för tipset dock.

josephzohn sa...

Valet är ditt och fritt :)).

Johnny sa...

jos: Det är det. Fast jag låter mig gärna påverkas och influeras av människor vars smak och intelligens jag respekterar.

josephzohn sa...

Samma här, men tyvärr missade jag den filmaftonen, när den visades, så jag har ju inte sett den :), men alla som såg den då tyckte den var mycket, mycket bra!!

Anonym sa...

Har ju inget med Fellini att göra men har du mot förmodan inte sett De Sicas Cykeltjuven så befaller jag dig att se detta mästerverk! :-)

Hasse

Johnny sa...

jos: "1 miljon flugor kan inte ha fel". :)

Hasse: Det är ju en sån där måste-film .... som jag inte har sett. Ska väl göra det - nån gång.

Anonym sa...

- Tytter inte om bibbioli, sa yngste sonen när jag tog fram en ravioliburk.
- Det gör inte jag heller, tänkte jag. Men det är så infernaliskt bekvämt.

Johnny sa...

frk: haha, det är verkligen sant! :)