onsdag, oktober 26, 2011

Testa blanda mixa

Förutsägbarheten är finfin, men det är slumpen och de oanade mötena som så att säga kokar soppan. I mitt bloggande har jag ibland strävat efter att försöka blanda olika element: Text till bild, bild till text, ljud till text, ljud till bild, text till ljud, rörlig bild till tyst text och så vidare och bla, bla bla.

För det mesta har jag velat få delarna att komplettera varandra, men ibland, i inspirerade ögonblick, har jag försökt tänja på ramarna och använt text som inte passar till bild, ljud som inte passar till text .. bara för att! Bara för att testa hur det blir; om soppan skär sig eller inte, och om den skär sig bra - vad fan jag nu menar med det.

Det jag skulle komma till var helt enkelt det att det är kul att blanda ihop saker och ting bara för nöjet att blanda. Att få se om något intressant och i bästa fall inspirerande utkristalliserar sig. Blir blandningen väldigt konstigt och kanske till och med okonsumerbar kan det ändå räcka med att en sekund av den skapar ett fragment till en ny och oanad tanke för att den ska vara värd den tid det tog att skapa den.

Ingrediens 1:Igår länkade jag till ett par ordgrejor. Till en lista på förolämpningar från sextonhundratalet och till en sexlingo-text. Ingrediens 2: Några timmar senare hittade jag nånstans på nätet ett gäng masker, såna man kan tänkas använda på Halloween. Ingrediens 3: Den senaste tiden har jag då och då använt mig av en robotröst manm kan få fram via Google Translate. Senast häromdan. Okej, om jag blandar dessa ingredienser, vilka soppa får jag då fram? Ville testa bara.Förresten, en fjärde ingrediens skulle kunna vara den migrän (eller om det bara var nåt slags spänningssymptom) som smög sig på mig medan jag höll på med filmen. Sånt kan också tänkas påverka.

1 kommentar:

cialis online sa...

Blir blandningen väldigt konstigt och kanske till och med okonsumerbar kan det ändå räcka med att en sekund av den skapar ett fragment till en ny och oanad tanke för att den ska vara värd den tid det tog att skapa den.