måndag, november 21, 2011

Det där varghatet

Jag ser att i Aschbergs program på Radio1 idag så ska ett par företrädare för de som kallar sig Naturdemokraterna (som tydligen vill bli ett riksdagsparti) få komma till tals. Jag brukar lyssna på rätt många av Radio1:s program i efterhand, när jag har tid - typ när jag promenerar - och så blir det nog med det här programmet också. Fast i skrivande stund har jag dock inte hört vad Naturdemokraterna har att säga.

Men jag har i alla fall läst mig till att de vill utrota vargen. Helt.

Som jag ser på saken så borde det finnas nån slags jämvikt i naturen, och en strävan efter att så långt det är möjligt försöka behålla nån slags ursprunglighet, så som den såg ut innan människorna började överbefolka ut sina medvarelser. Och som jag ser på saken är det inte nån brist alls på fårägare, jägare och jakthundsägare och renägare, medan vargen till och med har utrotats ut från vårt land förut.

Så - om man vill ha nån slags jämvikt - som den borde se ut - så är det i så fall inte vargpopulationen som borde decimeras, utan ...

6 kommentarer:

Mira sa...

Orden demokrat och utrotning kan inte ens nämnas i samma mening!

Anonym sa...

Håller med dig till 100%

Hasse

Miss Gillette sa...

Ja snälla nån. Man tar sig för pannan.

Johnny sa...

Mira/Hasse/MissG: Fast troligen behöver man inte vara orolig över att de nånsin kommer in i rikstan.

Miss Gillette sa...

Nej nej, men hur tänker de? Var får de sina idéer från? Inte är det några mänskor som vistas mycket i naturen själva, det är ju lätt att konstatera bara av det lilla du skrivit här. Kan de inte ägna sig åt nåt de begriper sig på istället? Eller ännu hellre lära sig mer om det de påstår sig vara så intresserade av?

(Retoriska frågor givetvis. Kan lämnas utan beaktande.)

Johnny sa...

Miss: Skulle det kunna vara frågan om nån slags överföring här? Stockholmshat, överfört på vargar?