onsdag, november 30, 2011

Jag ser Sune

Jag ser visst Sune Mangs lite överallt nu för tiden. Häromdan såg jag honom i en gammal tv-film, och nu senast, i den där ganska virala "onda skrattet"-filmen ...... tyckte jag mig se honom skymta fram i den lilla flickan, alldeles i slutsekunden. Det kanske bara är jag som ser't, men så här tänkte jag.Undras vars han ska dyka upp härnäst.

11 kommentarer:

Mamman med skafferiet sa...

Ha ha ha! Sune lever!
Jag trodde att tag att det var Sune som spelade den brinnande gamla mostern i min favoritfilm Fanny & Alexander, men det var det inte...Däremot har jag sett honom "dyka upp" på riktigt. Jag har alltid spenderat somrarna i Grangärdebygden i Dalarna och i lilla Sunnansjö strax intill låg hälsohemmet "Tallmogården". Jag gissar att det var där vår gode Sune spenderade SIN sommar i mitten av 70-talet då vi fann honom mumsandes korv bakom korvkiosken nere på torget.

Johnny sa...

Mms: Vilken tur du hade som fick se honom. Jag har alltid gillat honom.

Anonym sa...

Visst var det han som spelade polisen i Söderkåkar?

Hasse

Claes sa...

Jag minns helst av allt en kort entre som Sune gör i en gammal film som jag inte kan hitta, tyvärr (jag tror inte att jag har sett i sune, efterlysning!) Han kommer iallafall in på ett ölsjapp klädd som swingpjatt och lånar telefonen av Elof Arle som står bakom disken. Oförglömliga sekunder när Sune spelar apcool och yttrar den enda repliken:
-tälefååån?

Johnny sa...

Hasse: Ja, det vill jag minnas. Och han hade visst blont, krulligt hår. Såge alla poliser ut så är det möjligt att vi skulle leva i en bättre värld.

Claes: Hehe, oförglömlig var hans mellannamn. Jag minns dock honom helst från Marie-Louise Ekmans radiopjäs "Den falska människan".

P-E Fronning sa...

...med Lite Fantasi så, men jag tycker hon mer liknar Skorpan. Undrar om din åkomma har ett namn - Mangsidolia, eller så.

Mullenutt!

Johnny sa...

p-e: Mer Tjorven i så fall va?

Mangsidolia? Njä ... det låter ju mer som en diagnos på såna som har sex med Sune Mangsar.

Marianne Johansson sa...

jag har oxå sett honom agera som birgit nilsson - i en hagge-revy - inte IRL men i ett you tube clip...(man kan f ö tänka sig att han nog inte alltid hade det så lätt med den övervikten han hade...)

Marianne Johansson sa...

PS: har just innan jag förde över detta johnny-inlägg fört över även just detta clip från you tube - sune mangs version av hofsångerskan är från år 1969 - det är alltså 42 år sen det agerandet...

Johnny sa...

Marianne: Haha, den var bra. Här är en länk till Mariannes video.

Anonym sa...

Här är han med Martin Ljung sjungandes en Povel Ramel låt som jag älskade som barn, hade den på singel. Låten slutar efter ca 1 minut men fortsätter senare.

Hasse