måndag, november 28, 2011

Måndagsbloggande

Läser att: Sex med djur förbjuds (i lagförslag)‎, och det är väl bra. Fast det låter lite otydligt, tycker jag. Jag förstår såklart att det är människors sexande med djur det handlar om, men rubriken kunde lika gärna mena att djurs sex med djur förbjuds. Det vill vi ju inte, för då skulle djuren försvinna. Fast spindlars sexande med varandra kunde gott förbjudas, för dessa finns det alldeles för många av (jag såg en jäkla inomhusspindel idag, och är fortfarande lite i chock).Läser att den moderate riksdagsmannen Michael Svensson är sur över att SD har börjat beskriva sig som "socialkonservativa", en stämpel Svensson gärna sätter på sig själv, och därför anser att SD har stulit den. Hur det är med den saken bryr jag mig inte särskilt mycket om, men jag tyckte det lät kul hur Svensson beskrev "sin" socialkonservatism:
Den socialkonservatism jag känner är öppen, omfamnade och tillåtande.
... och så vidare, och så vidare. Det jag tyckte lät kul var hur Jesusaktigt det lät. Hur pompöst liksom, som om den socialkonservatism han känner är ett levande väsen som genomsyrar honom.Läser om om suffixet "-oid". När jag knatade runt på rasten idag började jag bara tänka på det. Ett roligt efterled är det, och det borde säkert användas oftare. Sätter man ett -"oid" efter ett namn/ord så degraderas det namnets/ordets betydelse till bara något som liknar vad det innan betydde. Till exempel: Ett faktum är ett faktum - något absolut, men en faktoid ... ja, det är något som inte alls är lika tillförlitligt.  Jag kommer att tänka på mitt gamla hålla påande att göra hemgjort snus förr. Det var helt enkelt inte riktiga snusar jag tillverkade, utan snusoider. Och så vidare.Tittar på en bild jag plåtade igår (finns förresten med i gårdagens film), och en kollega går förbi och tror att jag kollar på nåt porrigt. "Va?!" undrar jag. "Hur kan du tro det?" Han menar att det ser ut som ett kvinnligt könsorgan. Jag spelar dum på ett Höhö-aktigt vis och låtsas inte förstå alls vad han menar, och så småningom dör samtalet ut. Senare, medan jag läser om det där suffixet, då kommer jag på vad  bilden föreställer: En slidoid.

6 kommentarer:

Bengt sa...

vad är då en andr-oid?

Johnny sa...

Bengt: Människoliknande. Fast varför min mobil är en androidmobil vete fan, för inte är den lilla gröna roboten särskilt människoliknande.

Bengt sa...

är ander en människa alltså...Anders...vet jag är det...men menar de etwas anders...något annorlunda?

Johnny sa...

Bengt: Ander, Anders And, Andalusien, Koriander. Mycket Ander blir det.

Paradigm sa...

Bra om sex med djur förbjuds men om man gör det med motiveringen att risken är för stor att djuren far illa så bör väl pälsuppfödning och mycket annan djurhantering också förbjudas? Vilket knappast lär hända. Här lurar ett dolt motiv.

Johnny sa...

Paradigm: Om man frågade ett djur (under förutsättning att det kunde förstå) vad det skulle välja ifall det fick välja mellan våldtäkt och slakt .. så tror jag det hade valt våldtäkt.