torsdag, november 03, 2011

Skogås, en no-go area

En så kallad "No-go area", eller "No-go zone", är ett ställe där myndigheterna har tappat kontrollen och där företrädare för myndigheterna och/eller vanligt folk inte längre kan röra sig utan att riskera liv och lem. Från början är det en militär term, men har på sistone plockats upp av anti-islamska bloggar som menar att vissa förorter har förvandlats till "No-go areas" eller "No-go zones". Skogås, där jag bor, är uppenbarligen en sådan plats. Det bevisar bilden här.

A no go area

Ni fattar? Ni fattar! Alltså, att "GÅ" i Skogåsskylten är borta är ju lika med "inte gå", vilket på engelska är lika med "no go". Höhö - jag kan bara inte gå förbi en bra ordvits när jag ser den, eller som i det här fallet, en bild-ordvits.

Ja bilden ja, den lägger jag upp här - inte bara för att ordvitsa med - utan som en hyllning till programmet Recuva (som verkar vara gjort av samma företag som ligger bakom CCleaner). Det var nämligen som så igår kväll att jag kände mig allmänt seg, sjuk och vimsig (jag har nog förresten feber idag, men jobbar ändå, tuff men likgiltigt smittsam som jag är). Jag satt och höll i min kamera.

Nå, som jag satt och pillade med kameran, jag skulle föra över ett gäng bilder från den, så ringde telefonen. Jag svarade men fortsatte att peta och knåpa med kameran. Min simultanförmåga måste ha varit kraftigt nedsatt, för plötsligt, istället för att tömma bilderna i datorn, formaterade jag kortet.

Shit alltså! Okej, det var väl inga odödliga bilder på kortet kanske, men det grämde mig att jag inte skulle få ordvitsa om Skogåsskylten. Så jag började googla, ganska håglöst, för jag trodde inte på allvar att jag kunde göra nåt åt saken. Men så hittade jag Recuva då, laddade ner't och körde't - fast inte med höga förhoppningar. Men se på fasen! Det funkade.

Inga kommentarer: