torsdag, januari 12, 2012

Ett par fint väder-dagar

Idag, i skrivande stund, regnar det. Det är mörkt och blött. Men häromdan, när jag var ute och gick, var det snöigt, kallt, vitt och ganska gnistrande.

Jag fick för mig att gå ut till en ö. Från stranden ut till ön leder en brygga, men inte ända fram. De sista metrarna var jag tvungen att gå på isen. Var den tillräckligt tjock just där? Jag visste inte, och det kan man se på mina täta, tveksamma fotspår.

Tveksamma steg på hal is

Men det var då det. Igår var vädret superfint och soligt, fast snön hade i stort sett försvunnit. Jag promenerade, och passerade bland annat ett träd - vars nederdel såg ut som grenen på en skyltdocka, tyckte jag. Troligen en manlig.

Trädrot

Eller hur, träd kan ju faktiskt se ut hur som helst. Nästa träd jag passerade såg ut som hade det en armbåge och som lutade sig mot ett berg. Med lite fantasi då.

Ett träd med armbåge

En annan märklighet jag såg i skogen igår var i marknivå. Det var liksom en nisch in i det mossiga berget. Det såg nästan konstruerat ut, men var det nog inte.

Nisvh i mossan

Klar luft och sol, ja så här års kan naturen lätt se aningen snarfager ut. Möjligen inte i skogen, men neråt vattnet till. Så jag avslutar den här bloggposten med ett par såna vyer.

En vak Trappan ned i vattnet

4 kommentarer:

Johnny Söderberg sa...

Testar en grej med kommentarerna.

Johnny Söderberg sa...

Och nu svarar jag på testkommentaren medelst "svara".

Anonym sa...

Härliga bilder Johnny

Hasse

Johnny Söderberg sa...

Tack. Snällt sagt.