fredag, januari 20, 2012

Från ett ovanligare håll

Jag tror faktiskt att jag funderade över saken här i bloggen redan för åratal sedan - att man lite oftare borde fotografera de där typiska sakerna man (som turist men även icke-turist) alltid fotar, men från nån lite ovanligare vinkel än vad vanligt är. Att man exempelvis väljer att stå på ett lite ovanligare håll från objektet, och därigenom få en lite - ibland fulare, men om man har tur lite finare - bild.

Står man och fotograferar nåt känt byggnadsverk eller en känd utsikt så har någon annan - ja många, förresten - garanterat redan stått där och plåtat förut. Det är bara att göra en bildgoogling så får man se. Och garanterat har hur många som helst av de som har föregått en haft bättre kameror/varit bättre fotografer än en själv, så risken är rätt stor att man bara blir en i mängden som har plåtat just detta, och att man bara har åstadkommit en sämre version av det som redan finns.

Vasamuseet från ett lite ovanligare håll

Fast det som jag har skrivit ovan är egentligen inte mycket att ta på allvar - såvida man inte är tävlingsinriktad i sitt fotande. En vanlig amatörplåtare bör nog fota för sitt nöjes skull bara, och sån är förresten jag. Nå, bilden då. Den föreställer Galärvarvskyrkogården, en gammal begravningsplats på Djurgården i Stockholm, men den föreställer lika gärna Vasamuseet, fast sett från ett lite ovanligare - kanske inte så ofta fotograferat - håll.

2 kommentarer:

Gravstensinventeringen sa...

Apropos begravningsplatser. Här kan du bidraga :)

Johnny Söderberg sa...

Det var som fan. Intressant sida.