tisdag, januari 24, 2012

"Hej"

Läser en artikel på Resume.se: "Expediter har slutat säga "hej". Färre än varannan kund bemöts med en hälsning.". Jag försöker tänka efter, möjligen rannsaka mig själv. Jag sitter i en reception och är tvungen att bemöta en hel bunt människor varenda dag. Säger jag "Hej"?

Så här gör jag. Jag säger ingenting. Jag glor slött och dumt mot besökaren, slött, dumt och samtidigt lite uppfordrande. Yttrar denne ingenting de nästföljande tre sekunderna snörper jag med munnen och kläcker ur mig ett surt: "Nå?!".

Nä, jag skojar bara, fast istället för "Hej", nu när jag tänker på saken, så säger jag nog: "Hallå". Det funkar hyfsat det med.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det beror kanske på att kunderna numera ofta pratar i sina mobiler eller I-phones och aldrig tittar upp på kassörskan ,-)

Johnny Söderberg sa...

Du har säkert rätt. Ett rätt ofint beteende.

sportigajenny sa...

Jag jobbar också i en reception, närmare bestämt på Grenna Museum/Gränna Turistbyrå, och i samma hus, fast en våning upp har vi biblioteket, och jag hejar på alla som passerar mej, oavsett om dem har ärende till museet, turistbyrån eller biblioteket!

Vid de tillfällen där kassörskan INTE hejar på mig, vilket faktiskt händer titt som tätt, så hejar jag först! Och jag tror faktiskt att det uppskattas. I den mån det är möjligt säger jag faktiskt även hej då till kassörskan!

//Jenny, som hittat hit via Elisabet

Johnny Söderberg sa...

Då hejar jag på dig nu, sportigajenny: Hej. :)

Elisabet. sa...

Ps. Och man blir glad när kunder hälsar, eller iaf - om dom nu mobilpratar - tittar upp och liksom hejar utan ord .... Ds.

Johnny Söderberg sa...

Då gör jag så i morgon ... ifall jag pratar i mobil.