onsdag, januari 18, 2012

Na...knaaak...cken är stel

Dottern är i Thailand i några månader. Hon lär sig dyka, bland annat. Hon facebookar då och då, och så här spännande (fast för mig - hennes far - skrämmande) verkar det vara där.Sjäv har jag varit på kurs i några dar. Sån där fortsättningskurs väktare måste genomgå med jämna mellanrum. Bland annat (med annat menas en massa läsande av paragrafer och sjukvård och sånt) var det greppteknik och självskydd i några timmar på schemat. "Värma upp ordentligt - strecha - vad är det för larv?", så kan man också resonera. Nu sitter jag hemma, med kursen avklarad, och kan inte röra nacken och knappt ryggen heller. Försöker jag så ... knaaak! Men det var ocksa kul for jag overlevde.

Farsan är i Spanien och golfar i några månader. Han fyller 70 idag. Grattis till honom. Han har lagt in några fina bilder i sin blogg. Bland annat en black swan och en häftig portal av gamla olivträd.

Och från det ena till det andra - här ses skådisen Sam Neills spegelbild - men inte han själv - stå och raka sig.Den scenen utspelar sig på rymdskeppet "Lewis and Clark" i filmen "Event Horizon", en i mitt tycke helt okej film.

10 kommentarer:

Aud Djupaudga sa...

Herre Gud, jag lider med dig! Både för nacken och dottern, men mest för dottern. Vuxna barn är ett elände ibland, man kan bara titta på från avstånd med hjärtat i halsgropen.
Min egen unge befann sig i Bangkok när det smällde en stor bomb där. Hon hade vett att maila nästa dag, men när jag först såg nyheten var det inte roligt.

Johnny Söderberg sa...

Aud: Förstår. Inte roligt. Men sånt e livet. :)
Och efteråt, om allt har gått bra, då är det ju roligt.

Elisabet. sa...

Och jag säger bara .. men jysses, vad du är lik din pappa!! Kul att läsa hans rader. Log åt bilden med högklackade skor. Den hade du kunnat ta också ,-)

Översättarhelena sa...

Min son och hans flickvän är i Chile i några månader och Facebookade två dagar före julafton om att de hade varit med i en studentdemonstration och blivit beskjutna med vattenkanoner och tårgas. Också mycket skrämmande för en förälder. Men det var ocksa kul, for de overlevde.

Nasty sa...

Sam rakar bort stubben och sen rakar han tillbaks den igen. Mysko. Men kul för skägget att det överlever.

Johnny Söderberg sa...

Jysses ... är det en norrländsk version av Jösses? :)

Johnny Söderberg sa...

Undras varför vattenkanoner inte används i Sverige, förresten. Jag har alltid misstänkt att det måste vara lindrigare både för poliser och demonstranter, istället för dessa sammandrabbningar som det är nu.

Johnny Söderberg sa...

Haha - det overlever - men det är jämt skägg.

Elisabet. sa...

Ingen aning.
Ja, om jysses ,-)

Johnny Söderberg sa...

Jesus, det är nog vad ordet kommer ifrån.