fredag, januari 13, 2012

Som ljudboksuppläsare ... njaaa

Alltså, Lena Nyman är bra, och inne på YouTube finns en hel del av denna hennes braighet att beskåda, bland annat denna.Men som ljudboksuppläsare .... njaaa. Jag håller för tillfället på med (så säger man om böcker, men säger man "håller på med" när det rör sig om ljudböcker?) Philip Pullmans "Guldkompassen", och Nymans  skräniga röst med ständigt påslaget naiv-gåpåaktighet-läge påslaget blir .... njaaa.

8 kommentarer:

Nasty sa...

Vad håller du påååå med! Coolt svar: Hjalmar Söderberg. Från det ena till det andra så har du fått en väldig massa medikamenter bland kommmentarerna. Ska inte det nya skräpfiltret hjälpa mot sånt?

Miss Gillette sa...

johnny: Ja, vem som läser upp böcker är väldigt grannlaga. Krille Henriksson är en fantastisk skådis men inte så bra på att läsa Harry Potter -- trots att han läste Högläsaren otroligt bra.

Gillar du Pullman, förresten? Jag är så sugen på att läsa honom, men har tänkt vänta tills min äldsta blir stor nog. Hon är åtta nu så jag får nog vänta ett par år till -- eller?

Johnny Söderberg sa...

Jag får såna sen ett par veckor tillbaks. Ibland är de helt konstiga, och ibland verkar de vara författade av en person.

Johnny Söderberg sa...

Gillar inte Henriksson. Har svårt för karln. Okänt varför.
Men jag har märkt att jag gillar Pullman som fan. Det är en bra bok, den jag läser (lyssnar på). Men Sverige tycks inte existera i den fiktiva värld det handlar om. Norge och Danmark, men inte Sverige. Detta stör mig.
Svara

maja lundgren sa...

Grattis, besök av Viagra online och kompani! Det verkar vara samma upplägg (återanvända kommentarer). Ursäkta, ska inte spamma om detta.

Johnny Söderberg sa...

Det är nåt riktigt knasigt det där. De återanvända kommentarerna finns där, men även en och annan kommentar som man kan tolka som äkta. Jag förstår din uppgivenhet.

maja lundgren sa...

De försvann till slut, när jag gick in i kontrollpanelen och förde över dem till spamkorgen.
Den sista kommentaren verkade vara postad i Ukraina, och bjöd in till en sajt som lät skum. De som lät nyskrivna (inte kopierade) var skrivna på konstig svenska, och bestod mest av beröm ("din blogg är en sinnes blåser", t.ex).
Ser att du också har fel tidsangivelse i kommentarfältet.
Sånt här är rätt irriterande.

Johnny Söderberg sa...

Bra tips detta med kontrollpanel/spamkorg. Ska testa det.

Det där med tidsangivelserna i kommentarsfältet har jag inte sett. Kan vara nåt jox som har blivit sedan de började trixa med kommentarsfunktionen (så att de kan se ut som hos mig här).