lördag, januari 14, 2012

Vägghål, med mera

Ett litet bidrag till hålserien. På en vägg på Östermalmsgatan hittade jag ett hål i nån slags lucka. Jag stoppade in kameran bäst det gick ..

hole1

... och knäppte av ett blixtfoto i det kolsvarta mörkret.  Vad det är? Jår gäss iss äss godd äss majn, men jag tippar på nåt slags kök av nåt slag. Eller ...?

hole2

Ett gäng timmar senare, sittandes i ett annat kolsvart mörker (mitt vardagsrum) med ett glas vin i min hand, framför datorn, får jag för mig att lyssna på låten jag bloggade om tidigare: "Vad har du i fickan, Jan?". En bit in i låten sjunger de: "Han är en eldig tangokavaljer, han böjer sig och ler, och klämmer mer och mer, påtänd pigg och rask, slingrar som en mask, tacka vet han tango!".Vasa?! "Påtänd"!?

Sade han (Martin Ljung, tror jag) verkligen "Påtänd"? Jag måste lyssna igen.Jag tror fan han gjorde det. Lyssnar igen.Ja, det sade han. Hmm ... jag trodde verkligen att "påtänd" var ett uttryck från - tja, sjuttiotalet - som enkom användes i drogsammanhang. Man lär så länge man lever.

Nå, medan jag ändå höll på med ljud och sånt passade jag på att skaffa mig en ny ringsignal, och eftersom Hasse & Tage nu var på tapeten fick det bli den här snutten:Detta "Dang Dang" kommer från den här störtcoola låten.Okej, gomedda!

11 kommentarer:

Nasty sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nasty sa...

En flanör plåtar i all oskuld med blixt genom ett mystiskt hål i väggen på en exklusiv östermalmsadress. Johhny har sig själv ovetande dokumenterat en hittills väl bevarad erotisk hemlighet i den gamla svenska överklassen. Så rullar en serie händelser igång. Den beryktade Tolvgubbsligan är beredd att med alla medel bla bla (Så långt baksidestexten) Burr.Johnny Söderberg! Du måste vara mer försiktig!

Johnny Söderberg sa...

Om det ändå var så spännande. Nä, den enda gången det verkligen har varit värt att kika in i ett hål var detta:
http://stationsvakt.blogspot.com/2009/07/doden-kikar-ut.html

Nasty sa...

Jaha, det är dit Klara-Dracula drar sig undan i gryningen. Men usch, vad ostädat! Kan han inte få hemtjänst?

Johnny Söderberg sa...

Ja man tycker ju det.

Nasty sa...

Fast det här var kanske inget att skoja om, vid närmare eftertanke. Ser vanvördigt ut. Grovsoprum för mänskliga rester. Hu.

Johnny Söderberg sa...

Åtminstone är det ingen som pissar på dem. :)

Nasty sa...

Nä, men tänk på sorkar, korpar, råttor - i värsta fall grävlingar...nej, nu får jag lägga av.

Johnny Söderberg sa...

Ja, man ska inte tänka för mycket på sånt. :)

Miss Gillette sa...

Männ duu: påtänd i den låten betyder nog snarare upptänd, inte att karln knarkar.

Himmel vad Monkan är ... ja, vad säger man. Så skulle jag vilja vara. Och sjunga.

Johnny Söderberg sa...

Hoppas du har rätt, att det har skett en betydelseförskjutning.

Ja, eller hur. Till och med jag vill vara henne här.