lördag, februari 04, 2012

En lördag i februari

Kallt väder. Snöväder. Soligt väder. Fint väder. Promenadväder. Jag rörde mig bortåt Farstahållet. Snögen slöt sig tät och kallt organiskt kring allt den kom åt. Allt var bulligt och vitt.Den här filmen fick en filmaffisch.Min kamera hade ingen bra dag idag. Bara ungefär vart tjugonde knapptryck funkade. Det blev mest mobilen som fick tjänstgöra som kamera idag. Men det var kallt om händerna, så på vägen dit blev det inte mycket fotande. Jag gick snabbt och lyckades faktiskt bli svettig. När jag kom fram till Farsta satte jag mig på ett cafe och tog en kaffe.Det är ett trevligt cafe det där. Rätt nytt tror jag. Ligger till vänster alldeles i början av centrumet, när man kommer från t-banesidan. Där satt jag och läste mail och twittrade.


Sedan kring nyår har jag bestämt mig för att tappa ca ett kg vikt i veckan. Hittills går det bra, men det hänger ju på att jag inte låter mig frestas in i fördärvet av alla godsaker som bjuds på ett cafe. Kaffe får räcka, och man får helt enkelt försöka tänka på annat än på godsaker.Jag har förr ofta tyckt att det har känts lite stressigt att sitta ensam på cafe, jag har liksom svept kaffet och stuckit ganska snabbt, men sedan jag skaffade en mobil med internetuppkoppling kan jag sitta hur länge som helst.Men allt har ett slut, även cafebesök, så jag började knata omkring bland butikerna. Utanför en skivaffär såg jag en reklam för Lalehs nya skiva som fick mig att tänka på omslaget till en PJ Harvey-skiva. Gjorde en jämförelse där på plats.Sen kom jag på att den balla jättekulans (solen) sken borde utnyttjas så mycket det går så här års, så jag gick ut ur centrum. På vägen ut plåtade jag tre oldtimers som satt under en parfym och sminktillverkares skylt. Jag tyckte kontrasten var lite kul.Jag gick en bit och då ringde brorsan. Det visade sig att han, hans exfru och en av hans ungar också var i Farsta centrum. Jag henkade med dem till Expert på nedre plan en stund. Det blev en del tittande på tv-apparater i olika tumstorlekar. Sen, när de hade dragit vidare hade mitt vandringssug tydligen gjort detsamma, för jag var mest sugen på att komma hem och ta ett bad. Så jag gick till bussen. Fick vänta en stund.

11 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Du är alltid välkommen på en kaffe hos oss!

Johnny Söderberg sa...

Å det tackar jag för. En vacker dag måste det bli så.

Mamman med skafferiet sa...

Härlig läsning i all sin enkelhet. Och ändå med ett djup. Gillar dina betraktelser. Du har tur när du tänker, eller är det skicklighet månne? (Vad är "månne" för ett ord egentligen?)

Johnny Söderberg sa...

:)
Synonymer.se säger: "månntro, måtro, kanske, möjligen, må det, månn, det kan undras om".

Mia* sa...

"Jag henkade med dem till Expert på nedre plan en stund."

Men vad kul! Där har vi ett ord jag inte använt sedan tonåren eller så. Fast jag har nog alltid tänkt mig att det stavas "hänka". Och att "med" ingår i ordet. "Ska'ru hänka?", sade man ju och menade "Ska du hänga med?". Det låter dock väldigt underligt att säga "Jag hänkade dem till Expert... etc". Hm.

Mia* sa...

Undrar förresten om jag är ensam med att ha problem - tycks inte kunna kommentera här när jag surfar med Chrome. I Safari funkar det däremot.

Johnny Söderberg sa...

Haha, jag kände mig också ganska konfunderad över att skriva just detta henkade. :)

Johnny Söderberg sa...

Många har kommenteringsproblem på många olika sätt gällande Blogger i nuläget, verkar det som.

h.skoldebjer sa...

Snygg mössa och snygga solglasögon. Ni ser nästan ut att ha mer snö än vad vi har.

Johnny Söderberg sa...

Vi har så det räcker - och blir över.

Anonym sa...

kolla Lalehs omslag för "vi som bestämmer" kom ut tidigare är PJ Harvey skivan, där kastar hon också med håret.