onsdag, februari 22, 2012

Tvättbjörnsögon

Det finns ett speciellt utseende jag gillar hos män (och kanske kvinnor också, fast jag kommer inte på nåt exempel just nu), och det är när det är mörkt runt ögonen, lite raccoon-aktigt, alltså. Skådespelaren George Baker, när han spelade Tiberius i "Jag, Claudius", hade vissa såna tendenser, åtminstone då och då. Och skådisen Christopher Lee har ofta den looken, inte bara som Dracula och Saruman, utan för det mesta. Och framför allt hade Abe Vigoda, när han spelade Tessio i "Gudfadern", såna ögon.

Man kan vara vara mörk under ögonen av flera skäl. Exempelvis har hudens tjocklek med saken att göra. Och hur blodkärlen ligger placerade där. Det handlar om arv, naturligtvis, men det kan röra sig om trötthet också. Även utskjutande ögonbryn/ögonbrynsbågar kan skapa en skuggeffekt. Skönhetsindustrin svämmar över av tips om hur man trollar bort det mörka, vilket är onödigt, tycker jag.

Allt detta sagt för att visa att jag gillar looken och att bilden här nedan inte ska verka lyteskomiskt menad. När jag var ute och gick på lunchrasten igår fick jag syn på en snygg spegling i snöslasket. Den fotade jag. Sedan, hemma framför datorskärmen, såg jag att mannen som slank med på köpet hade såna ögon jag snackar om. Jag tycker det ser tufft ut.

Med mobilen: Spegling i slasket

Nu är ju bilden tagen med mobiltelefon, så det blev ju inte direkt superhögupplöst, men om man förstorar så kanske det syns bättre.

6 kommentarer:

Steffe sa...

Hoppsan. Det ser ju nästan ut som om han har sminkat sig svart för att se lite farlig ut. Bra bild dessutom, vattenspeglingen och det svartvita funkar bra.

Johnny Söderberg sa...

Det var en färgbild i mobilen, men jag tyckte att svartvitt funkade bättre, då han ju hade den där Boris Karloff-looken. :)

Miss Gillette sa...

Min man är en tvättbjörn på det sättet. Inte så extremt som mannen du plåtat själv, men ungefär som han i Gudfadern. Han har haft komplex för det i alla år men jag tycker han ser jättetuff ut. Fast det är knappt att han törs tro på det än idag, efter tretton år.

Johnny Söderberg sa...

Hälsa honom att det bara ser coolt ut.

Paradigm sa...

Vår vän Judy Davis har ju en antydan till tvättbjörnsögon. Men de flesta kvinnor sminkar nog över sånt. Själv har jag en blålila färg under ögonen som förmodligen inte är särskilt sexig. Men den ger i alla fall lite karaktär.

Johnny Söderberg sa...

J. Davis har åtminstone antydning till det där, det stämmer.
Din blålila färg under ögonen kanske blir sexig om du målar dit nån motsatsfärg ovanför ögonen.