tisdag, februari 21, 2012

Print-screenare från Google Maps

Via facebook hittade jag till ett knippe riktigt fina bilder. Det är inte fotografier i vanlig mening, utan print-screenare från Street View-läget i Google Maps. Bildernas motiv är väl valda, och sedan har en körning genom (gissar jag åtminstone) Photoshop gjorts. Resultatet blir jättefint. HÄR.

Man blir inspirerad att göra nåt liknande själv. Det har jag väl förresten kanske gjort någon gång också, när jag tänker efter, men inte alls lika väl genomfört och konsekvent, utan kanske bara som illustration till nån bloggpost. Inspirerande, i vilket fall som helst, så jag gjorde ett par egna nyss. Inga exotiska miljöer, och inget photoshop, dock en körning genom pixlr för att få nån slags vintage-effekt på bilderna.

Ovan, Stortorp i Trångsund. Ett sjukhem för äldre.


Ovan, Trångsund. En pizzeria. Inuti ser den ut så här.

6 kommentarer:

Mira sa...

Vilket jobb han måste lagt ner. Undras om han sitter och åker omkring på Google maps hela dagarna. Och undras om verkligen alla är från maps. På kornet många av dem i alla fall...

Johnny Söderberg sa...

De är nog google-kartor alla. Men han har nog inte hittat alla själv. Det finns flera bloggar som koncentrerar sig på att hitta knasiga vyer på google maps, men den här hade valt att göra dem snygga.

crex sa...

Såg också bilderna från 9 Eyes. Fascinerande! Synd att de suddar ut delar av bilderna som ansikten och nummerskyltar :) Så var det inte från början.

Johnny Söderberg sa...

Jag tror att eniro-karterna samt hitta.se-kartorna inte blurrar.

Larsson sa...

Häftigt!

Johnny Söderberg sa...

Eller hur.