fredag, mars 16, 2012

10 twittringar

Jag har aldrig gillat Jonas Gardell nåt särskilt. Har iofs inte haft nåt emot'an heller. Jag bryr mig nog inte, helt enkelt. Fast jag brydde mig en liten stund häromdan. Jag var inne i en bokaffär. Egentligen inte för att kika på böcker, utan mest för att komma undan kylan och blåsten. Då såg jag en Jonas Gardell-bok skyltas, inne i affärn "Har man inget liv får man köpa ett som alla andra : samlade visdomsord 2010-2011".

Han har alltså samlat ihop en massa tweets och givit ut dem som bok. På ett sätt är det störande, men frågar du varför jag känner så kan jag nog inte svara. Å andra sidan är twittringarna rätt bra och boken rätt billig, så varför klaga. Har han haft bok i tankarna när han skrev dem? Ingen aning. Kanske skulle det ta död på den eventuella glädjen i att twittra. Så skulle det nog vara för mig.

Nåiallafall, jag tänkte att jag skulle gå tillbaks ett år i min twitter, till mitten på mars 2011, och sedan jobba mig fram till nu och se om jag kunde hitta tio tweets värda (ja, i mina subjektiva ögon då) att trycka i en bok. Jag gjorde det. De jag hittade höll kanske ingen göra bok-klass, men man får tänka på att när jag skrev dem hade jag ju inte det i tankarna. Det har jag inte nu heller. Vi kan säga att de håller blogg-klass. :)

Cleese-filmen "Clockwise" heter "Kuk i timeplanen" i Danmark.
---
Apropå Asks "gå-till-horor-brev i grälla färger". Jag kommer att tänka på det oranga pensionsbrevet; där kan man snacka om att man är torsk.
---
Nu glömde jag att köpa gå-omkring-hemma-och-supa-för-mig-själv-vin på matrasten. Fan också!
---
Jag fattar inte. Vad är grejen med Vatikanen och pdf-filer?
---
Det verkar finnas massor med åsikter om när armageddon ska komma. Men varför pratas det så lite om benageddon? Och när kommer fotageddon?
---
Jag stör mig lite på att svt säger epitetet "profeten" före Muhammed - som om det vore fakta. Som om man skulle säga "frälsaren" före Jesus.
---
Tonight I am going to watch the butt with Belinda Olsson.
---
Rätt ljust ute i skrivande stund. Om jag var ledig skulle jag gå in i en skog. Nej förresten, jag skulle gå ut på en hed. Varmt klädd.
---
Jag hörde just en felsägning på radio. Någon skulle säga folkpartister, men råkade säga folkpartiklar.
---
De döda utgör ett växande underlag.

2 kommentarer:

Steffe sa...

Kanske planerade Gardell boken redan innan han började twittra.

ag fattar inte. Vad är grejen med Vatikanen och pdf-filer? Den var bra.

Johnny Söderberg sa...

När jag läste Vatikanen-grejen ett halvår efter att jag hade skrivit den fattade jag ingenting själv. Det tog en bra stund. :)