torsdag, april 19, 2012

Donald och knät

Nu känns knäna rätt möra - för att inte säga mörbultade. Jag skyller på för dåliga skor samt asfalt. Varför finns det inga elljusspår där jag bor? Såna där med sågspån. Nåja, det kunde vara värre. Man kunde till exempel vara död ...

... som Donald Sutherland ... inte ... är.

Jag läste en tweet på vägen in till jobbet imorse: RIP DONALD SUTHERLAND. Fan vad trist, tänkte jag, för han var ju verkligen min favoritskådis. Man kan inte lita riktigt på vad som skrivs på twitter i och för sig, men saken var trots allt retweetad av tre andra.

Ja då är han nog död, tänkte jag, och tänkte själv retweeta. Men så fick jag för mig att kolla upp IMDb och Wikipedia. Nix, inte ett ord. Jamen då lever han ju. Förresten, han kanske både lever och är död. Som Schrödingers katt. Fast med en del kända människor är det ju på det viset, att man både vet och inte vet.


Visa Ont I Benen på en större karta

Nå, tebaks till knet'å. Det är inte bara skornas och underlagets del att jag har ont, utan att jag envisas med att springa en mil varenda gång - och antagligen alldeles för ofta. Fast det gick rätt bra igår, i alla fall tidsmässigt. En timme och nio minuter tog det. Det tar sig.

7 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Sutherland var lysande i "1900"

Den här minns jag att jag tyckte var läskig

http://www.youtube.com/watch?v=z5e0Q6pJNwU

h.skoldebjer sa...

Hmmm.....en mil, ofta, på asfalt med halvtaskiga skor? Ditt knä kommer INTE att bli bättre!

Elisabet. sa...

När jag fick ny knäled för ett par år sedan, då berättade ortopedläkaren att numera kommer tämligen unga patienter och har besvär med sina knän - RIKTIGT JOBBIGA BESVÄR - och ofta beror det på just det du skriver om .., man har dåliga skor och går på hårt underlag.

Jag känner ju tydligt på jobbet, där vi har stengolv, hur ont jag får om jag råkar ha fel skor med mig.

Var rädd om dina knän, Johnny!

Johnny Söderberg sa...

Den är verkligen läskig. Inte handlingen, men stämningen.

Johnny Söderberg sa...

Elisabet: Jag tänker att jag ska hitta nåt spår att springa på. Kanske finns det nåt i närheten. Fast charmen med springandet är ju att den kan starta utanför ens dör - inget krångel liksom.

Monet sa...

När det gäller din envishet att inte lyssna på kroppen när det gäller knän eller feber kan jag bara hänvisa till ditt eget latinska citat av idag.

Hur kommer det sig att du fortsätter att agera så självdestruktivt? Lyssna på Elisabets berättelse ovan och c o o l a ner dig. Vill man säga och gör men förstår förstås att det inte hjälper. Lycka till iallafall vilka strategier du än använder dig av. Och var rädd om dig!!

Johnny Söderberg sa...

Monet: Problemet när man coolar ner sig - pga förkylningar, skador, tidsbrist eller vad som helst - är att det lätt blir för alltid. Jag vet inte hur många bra saker jag har hållit på med som har avslutats på det viset. Men tack för uppmuntran. :)