onsdag, maj 16, 2012

Ännu en intervallare

Körde en intervalltimme efter jobbet igår kväll. Blandat spurt, spring och gång. Nästan exakt lika långt hann jag den här gången som senast: 9,2 km. När jag spurtar kan jag komma upp i svindlande hastigheter som 18 km/h, men den farten kan jag bara hålla under några sekunder. Efter en sådan skjuts måste jag lunka fram i flera minuter. Sån e jag.

En fördel med att inte köra hela sträckan i ett enda löp är förresten att man kan kosta på sig att stanna upp några sekunder, skifta tidtagarläget i mobilen till fotoläget, och ta en och annan bild. Den här tog jag igår kväll, och om det var en tavla jag hade målat (jag har ju medelst filter försökt efterlikna en tavla) hade jag döpt den till: "Solnedgång över Magelungen".


Jag tror att nästa löprunda även den blir en intervalltimme. Egentligen hade jag tänkt att nästa gång skulle bli en klassisk sunklunk (min vanliga mil), men intervaller får det nog som sagt bli. Det liksom känns så.

Förresten så läste jag på Wikipedia om jogging att: "The definition of jogging as compared with running is not standard. One definition describes jogging as running slower than 6 mph". Detta betyder att jag i nuläget befinner mig i nåt slags gränsläge mellan att vara en joggare och att vara nån som löptränar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Själv är jag dålig på det här med intervaller. (Man blir ju så himla trött efter en sån där tjurrusning).
Ibland när jag cyklar till jobbet kan jag köra en halv km i fulltempo ibland och jag tror det är bra.
Hoppas vi ses på Lidingöloppet!!! Jag ska börja min löpträning på allvar när vättern och vansbro är färdigt. Målet är tre timmar men fan tro´t.
PV

Johnny Söderberg sa...

Nåt lopp, varken Lidingö ellr annat, finns inte på kartan för mig, men lycka till på dig. :)