tisdag, maj 15, 2012

Ett par dar efter intervall-timmen

Intervallträningen i sönd .......

Förresten, läser ännu någon den här bloggen? Skriver jag för döva öron/blinda ögon? Egentligen förtjänar den nog ingen läsarskara, för det jag skriver just för tillfället är ju väldigt navelskådande, och så har det varit ett tag nu. Nåja, jag kan ju faktiskt kolla statistiken, men på nåt sätt känns det lite oviktigt. Men å andra sidan, när jag fastnar för någonting - Kate Bush, Rom, Whatever - så vill jag läsa bloggar om sånt, och eftersom jag har fastnat lite i löpandet just nu så kanske nån - och det räcker med en - kan finna nån liten glädje eller förströelse av att läsa det jag skriver ... så jag skriver.

Intervallträningen i söndags då, vad efterlämnade den - i form av spår i min kropp?

Den vanliga timmen jag springer brukar dagen efter, och i viss mån dagen därpå, lämna spår i form av värme och mörbultenhet i låren. Det märks liksom att en viss förbränning lever vidare långt efter att jag har sprungit.

Men jag intervallade (åtminstone kallade jag det så) ju sist, så var det nån skillnad? Ja! Träningsvärk! På låren, på baksidan av låren och i rumpans (eller bakens, om man så vill) muskler. Detta känns lite ovanligt, men trevligt som omväxling. Ett sånt till pass får det bli.


På tal om Kate Bush då, vars namn jag nämnde här ovan, så har jag hittat en finfin podcast. Varje avsnitt är ägnat de olika teman hennes musik innehåller, textmässigt: http://katebushradioshow.wordpress.com/

14 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Klart jag läser din blogg, en av de mycket få som jag läser. Fast jag kan erkänna att det var ett tag sedan jag gjorde ett besök här.

Bra jobbat med intervallträningen! Månne du kommer att bli ett tocket där träningsfreak? ;-)

Johnny Söderberg sa...

Nä, nåt freak blir jag nog inte. Den där första förtjusningen har gått över, och ska jag vara ärlig så känns det hela rätt tungt. Men jag kör på.

Monet sa...

Du säger själv att du inte är särskilt inspirerad att blogga just nu. Verkar vara samma på Facebook? Jag gillar bäst när du kollar hål, fotar människor och undersöker mini isberg. Löpningsinformation kanske är intressant för likasinnade, jag tycker mest det verkar jobbigt och inte särskilt bra för knäna?

Aud Djupaudga sa...

Jodå, jag läser fortfarande. Men inte varenda gång du uppdaterar, jag tar det i sjok istället.

Johnny Söderberg sa...

Precis som i låten 'Video killed the radio star' har nog facebook och twitter lite grand dödat bloggandet. Man har liksom splittrat upp sig.
fast det där med löpningen och knän ... jag har lyckats få lite muskler kring knäna, så nu gör det mindre ont än för några månader sig.

Anonym sa...

Jag drabbas av hemska mindrevärdeskänslor när du hurtar sådär.

Nej, nu överdrev jag. Men jag har inget att tillägga när det handlar om hård träning. Jag skrider för min del värdigt fram med kulmagen i vädret. Det ger lite motion det också. /Nasty

Johnny Söderberg sa...

Det är nog så bloggar bör tas kanske.

Johnny Söderberg sa...

Om kulmagar kan man säga vad som sägs om tango i "Vad har du i fickan Jan?": ".... med sin tyska charm."

Clam sa...

Just det, den värmer upp frusna damer.

Johnny Söderberg sa...

Tja, fett är inte att förakta som sexighets/pondusfaktor, men det kan vara farlig för hälsan.

Elisabet. sa...

Nja, löpning är jag väl inte så värst intresserad av, men döm om min förvåning när pv av alla en dag påstod sig ha kommenterat hos "Stationsvakt" ,-)

Du fångar nya läsare, Johnny!

Johnny Söderberg sa...

Haha, ja det gjorde han. :)

Lotten sa...

Jag läser! Jag är jätteintresserad av träningen! (Men är ju fullständigt sanslöst urbota superbedrövligt kass på att kommentera!)

Johnny Söderberg sa...

Good. :)
Jag kommenterar nästan aldrig jag med. Och så läser jag de flesta bloggarna som rss, så jag syn kanske inte som statistik heller.