tisdag, juli 31, 2012

Fota, klona

Hur ska jag göra på Lördag? Jag fotar ju alltid pridefestivalen, och i år, i brist på egen kamera, har jag ju lånat brollans fina kamera. Upplagt för hyfsade bilder, föreställer jag mig. Men nu ser jag att det pågår en annan demonstration också, ungefär samtidigt,  nån slags antijihad-grej, och den vill jag ju också fota.

Hur fasen ska forskningen hinna bli tillräckligt avancerad tills på lördag, så att jag kan, helst för en billig penning, klona mig till två personer?  Det hinner den bergis inte. Och förresten, brorsan har ju bara en kamera, så vem av de två mig får fota med mobilen i så fall?

Men man kan ju faktiskt klona en kamera. Hela grejen med masstillverkade prylar - kameror exempelvis - går ju ut på att de är kopior av varandra. Det blir ju billigast så. När man i framtiden kan klona människor, kommer man då att göra kopior?

Så tror jag att det blir, för det blir nog billigast så. De små skillnaderna som skiljer oss människor åt är ju osäkerhetsmoment. En skillnad kan vara en fördel, men man vet ju inte. Man vet vad man har men man vet inte vad man får, så har man en någorlunda fungerande standardmodell blir det nog säkrast att hålla sig till den.

Fast jag föredrar nog robotar. Vi borde ta efter japanerna, tycker jag. Vi borde lägga mer pengar på forskning kring såna.

Hur fasen kom jag in på det?


Pridegrejen: dn, dn, dn, svd, svd, svd, svd, ab, ab, ab
AntiJihad-grejen: svd, tv4

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Nä, robotkärlek är inget för mig.

Johnny Söderberg sa...

Man vänjer sig.